Bilder Nordic på flyttefot

Fotoskolen Bilder Nordic School of Photography flytter dette semesteret inn i nye lokaler i Oslo sentrum. Dette markeres med åpningsuke med en rekke gratis foredrag og utstilling.

Daglig leder Inge Helland ved Bilder Nordic School of Photography. Foto: Morten M. Løberg
Rektor Inge Helland ved Bilder Nordic School of Photography. Foto: Morten M. Løberg

Skolen har ikke flyttet langt, og holder fortsatt til et par steinkast unna Karl Johans gate i Oslo. Skolen har vokst jevnt og trutt siden oppstarten i 2005, til å bli en av landets fremste utdanningsintitusjoner innen fotografi i Norge. Skolen har holdt til i lokaler som ikke har vært helt optimale og etterhvert har behovet for nye lokaler blitt preserende:

– Vår gamle skole i Kongens gate 3 var et sjarmfullt gammelt bygg, men det var kaldt på vinteren varmt på sommeren og hadde ikke det beste inneklimaet. I tillegg hadde det sin begrensning i forhold til utforming: smalt, langt og bygget i høyden, forteller rektor Inge Helland.

– I fjor fant vi et råbygg som et IT-firma hadde flyttet ut fra, som var stort, romslig, lyst og luftig. Det handlet enten om å bruke flere millioner på å oppgradere vår gamle skole, eller flytte til et nytt bygg. Vi valgte det siste. Her har vi bygget tre romslige studioer, fått et auditorium med 100 plasser, samt lydrom, mørkerom, to MAC-rom, tre teorirom og en lounge/lunsjrom. Vi hadde verken at stort auditorium eller lydrom i våre gamle lokaler, noe som åpner opp for nye muligheter for våre studenter, utdyper Helland.

– Fotobransjen er inne i en turbulent periode med usikre jobbmuligheter. Hvordan er tilstrømningen til studiene til skolen?

– På kveldsstudiet er det venteliste, mens det er noen ledige studieplasser på dagtid både til våre toårige og halvårige studier.

– Bilder Nordic er en del av Anton B. Nilsen utdanning som tilbyr flere utdanningsløp innen kreative fag. Samlokaliseres dere nå med flere av skolene innen gruppen?

– Vi ligger nå i nabobygget til eierskolen som er Treider Fagskoler, men vi er vår egen skole som før. Vi har også flyttet sammen med School of Fashion Industry (SoFI). Idéfagskolen som flyttet fra Tønsberg i sommer, og som tilbyr fag innen mediadesign, 3d og animasjonsstudier, er nå lokalisert i nabobygget. Det blir spennende å se hva vi kan gjøre sammen fremover, avslutter Helland.

I løpet av åpningsuken tilbyr skolen en rekke gratis foredrag på kveldstid med skolens lærerkrefter. Her finner du blant annet navn som Bjørn Opsahl, Marcus Bleasdale og Amber Terranova.

Du kan se hele programmet for åpningsuken på skolen hjemmesider.

www.bildernordic.no

Bilder Nordics rektor Inge Helland er styremedlem i Forlaget Fotografi AS som er utgiver av bladet Fotografi og nettstedet fotografi.no.

Written By
More from Pål Otnes
Jubileumsår for Preus Museum
I år er det 20 år siden staten overtok fotosamlingen etter Leif...
Read More
0 replies on “Bilder Nordic på flyttefot”