Bilder Nordic i samarbeid med kjent bildebyrå

Bilder Nordic etablerer sitt eget emagasin og en online plattform i samarbeid med bildebyrået VII. (Foto: Hinda Fahre)

Bilder Nordic School of Photography har innledet et samarbeid med det anerkjente bildebyrået VII (Seven) i New York. En rekke av VIIs faste fotografer skal undervise ved skolen.

Bilder Nordic etablerer sitt eget emagasin og en online plattform i samarbeid med bildebyrået VII. (Foto: Hinda Fahre)

Studentene ved Bilder Nordic skal ta i bruk en online plattform designet for VII The Magazine. I løpet av mars skal skolen lansere et nytt e-magasin ved bruk av denne plattformen, der studentene får muligheten til å vise frem sine arbeider for fotomiljøet, samtidig som de lærer å utnytte potensialet i nye medier som markedsførings- og kommunikasjonskanal. Plattformen skal også benyttes i undervisningen, og gjør det mulig å holde workshops uten at foreleseren er fysisk til stede.

Med dette samarbeidet vil studentene ved fotoskolen få mulighet til å kommunisere på en helt ny måte med hverandre, med lærere og med det internasjonale fotomiljøet.

– I samarbeidet møtes et etablert og kompetanserikt miljø med noen av de beste fotojournalistene internasjonalt, et ungt og progressivt mljø som utfordrer fotografi slik det gjøres i dag, sier Inge Helland, daglig leder ved Bilder Nordic School of Photography.

– VII er alltid på utkikk etter originale prosjekter vi kan hjelpe til å bygge samtidig som vi også fortsetter å lære selv. Bilder Nordics energi, kreativitet og engasjement i forhold til innovasjon og kvalitet gjør dem til en ideell partner for å dele VIIs  utforskning av nye kommunikasjonsteknikker, sier Stephen Mayes, direktør for VII.

Samtidig skal fotografene som er tilknyttet bildebyrået delta aktivt i undervisningen ved skolen. VII-fotografene Marcus Bleasdale, Stephanie Sinclair, Ed Kashi og Ron Haviv skal alle gjeste skolen som forelesere i løpet av året.

– For oss har samarbeidet stor betydning da vi nå har en av de viktigste organisasjonene i internasjonalt fotografi i ryggen – som både låner sin kompetanse og sitt nettverk til oss, samt at vi får utvidet støtte gjennom deres internasjonale nettverk, sier Helland.

Written By
More from Redaksjonen
Carleton E. Watkins: Med mammutkamera i naturen
Tenk deg en stille dag i et område som knapt er rørt...
Read More
0 replies on “Bilder Nordic i samarbeid med kjent bildebyrå”