Bilder Nordic i samarbeid med kjent bildebyrå

Bilder Nordic etablerer sitt eget emagasin og en online plattform i samarbeid med bildebyrået VII. (Foto: Hinda Fahre)

Bilder Nordic School of Photography har innledet et samarbeid med det anerkjente bildebyrået VII (Seven) i New York. En rekke av VIIs faste fotografer skal undervise ved skolen.

Bilder Nordic etablerer sitt eget emagasin og en online plattform i samarbeid med bildebyrået VII. (Foto: Hinda Fahre)

Studentene ved Bilder Nordic skal ta i bruk en online plattform designet for VII The Magazine. I løpet av mars skal skolen lansere et nytt e-magasin ved bruk av denne plattformen, der studentene får muligheten til å vise frem sine arbeider for fotomiljøet, samtidig som de lærer å utnytte potensialet i nye medier som markedsførings- og kommunikasjonskanal. Plattformen skal også benyttes i undervisningen, og gjør det mulig å holde workshops uten at foreleseren er fysisk til stede.

Med dette samarbeidet vil studentene ved fotoskolen få mulighet til å kommunisere på en helt ny måte med hverandre, med lærere og med det internasjonale fotomiljøet.

– I samarbeidet møtes et etablert og kompetanserikt miljø med noen av de beste fotojournalistene internasjonalt, et ungt og progressivt mljø som utfordrer fotografi slik det gjøres i dag, sier Inge Helland, daglig leder ved Bilder Nordic School of Photography.

– VII er alltid på utkikk etter originale prosjekter vi kan hjelpe til å bygge samtidig som vi også fortsetter å lære selv. Bilder Nordics energi, kreativitet og engasjement i forhold til innovasjon og kvalitet gjør dem til en ideell partner for å dele VIIs  utforskning av nye kommunikasjonsteknikker, sier Stephen Mayes, direktør for VII.

Samtidig skal fotografene som er tilknyttet bildebyrået delta aktivt i undervisningen ved skolen. VII-fotografene Marcus Bleasdale, Stephanie Sinclair, Ed Kashi og Ron Haviv skal alle gjeste skolen som forelesere i løpet av året.

– For oss har samarbeidet stor betydning da vi nå har en av de viktigste organisasjonene i internasjonalt fotografi i ryggen – som både låner sin kompetanse og sitt nettverk til oss, samt at vi får utvidet støtte gjennom deres internasjonale nettverk, sier Helland.

Written By
More from Redaksjonen
Nikon lanserer oppgradert D810
Nikon lanserte i dag oppfølgeren til flaggskipet D800. Som navnet indikerer er...
Read More
0 replies on “Bilder Nordic i samarbeid med kjent bildebyrå”