Bjørn Sterris familiebilder i New York

Jens Linus and me, Oslo, 2007 © Bjørn Sterri

I over 20 år har fotografen Bjørn Sterri fotografert seg selv og familien sin. Fra 29. oktober vises et stort utvalg av disse bildene på Sterris første store separatutstilling i New York.

Sterri åpner en privat dør til seg selv, og skildrer sitt liv gjennom sine barn og sin kone i vakre, men også tidvis mørke visuelle metaforer. Hans bilder er nære, såre og personlige. De synliggjør hva familien betyr for ham. Hans beskrivelse av kona Alejandra og sønnene Jens Linus og Pablo er spennende, intimt, sårbart, realistisk og ikke minst fylt av stolthet. De viser en families sammensatte bånd og roller, individene og respekten for hverandre. Sammen er de sterkere enn hvert individ for seg.

For eksempel har Sterri i bildet My Family, Oslo 2013 eksponert bilder av familiemedlemmene og lagvis lagt på hverandre, posert mot den samme grå bakgrunnen som går igjen i flere av hans bilder. Resultatet er som kompleksiteten som finnes i enhver familie, forholdene til hverandre, samhandlingen og strukturen – et bilde på båndene som binder oss sammen. Portrettet blir universellt.

Bjørn Sterri har tidligere stilt ut flere steder i Europa og i Syd Amerika; Galerie & Edition Stephan Witschi, Zurich i Sveits, Museo de la Universidad de Murcia i Spania, Paris Photo i Frankrike, The International Photography Fair i Milano, Italia, og Museo de la Recoleta, Buenos Aires, Argentina.

Utstillingen Family Photographs, 2001 – 2015 åpner 29. oktober og henger til 9. Januar 2016 på galleriet Rick Wester Fine Art i New York.

www.sterri.net

Tags from the story
More from Kristin Skåmedal
Helgens tips: Sens & Sans fotoutstilling
I løpet av de de siste åtte månedene har 10 fotografer arbeidet...
Read More
0 replies on “Bjørn Sterris familiebilder i New York”