Bli med til fotografiets vugge

Verdens første kjente, bevarte fotografi, tatt ca. 1826. Foto: Joseph Nicéphore Niépce.

Første helga i mars kan du bli med til fotografiets vugge i Bourgogne, nærmere bestemt i Saint-Loup-de-Varennes, kun tre timers kjøring fra Paris. Det var her Joseph Nicéphore Niépce «tegnet med lys» for aller første gang – og lyktes med å fastholde et bilde av utsikten fra kontorvinduet sitt.

Verdens første kjente, bevarte fotografi, tatt ca. 1826. Foto: Joseph Nicéphore Niépce.

Det er clair-obscur.no, med blant andre Fotografis webansvarlig Christian André Strand, som arrangerer turen 8. til 10. mars. I Saint-Loup-de-Varennes ligger Niépces hjemsted og atelier, som i dag er gjort om til museum. Her kan man følge hans fotografiske fotspor og oppdage hans motiver ved å følge “la Route de la Photo”. Du besøker stedene der Niépce tok de første fotografiene i verden. Her har man mulighet til å fange de samme motivene han foreviget på begynnelsen av 1800-tallet, gjennom oppsatte fotostativer.

Prisen for turen (fra og til Paris) koster 6.900 kroner. Prisen inkluderer to netter på hotell, kjøretur fra Paris til Saint-Loup-de-Varennes. Inngang, foredrag og omvisning av muséet og “Route de la Photo”. Reise til Paris, mat og drikke kommer i tillegg.

Du kan lese mer om clair-obscur.no her.

More from Morten M. Løberg
Jens Hauge i nytt kunstmuseum
Nye Sogn og Fjordane kunstmuseum er ramme rundt en stor retrospektiv utstilling...
Read More
0 replies on “Bli med til fotografiets vugge”