Barentsportretter. En reise på tvers.

Foto: Ingun A. Mæhlum

I fotoboka “Barentsportretter. En reise på tvers.” tegner Arne Egil Tønset og Ingun A. Mæhlum sitt eget bilde av Barentsregionen, gjennom møter med mennesker på tvers av grenser.

Foto: Ingun A. Mæhlum
Foto: Ingun A. Mæhlum

barents-portretterBarentsregionen er ikke lenger periferi. Likevel er livet, menneskene og virkeligheten i Barentsregionen underlig fraværende i offentligheten. Med portrettboka Barentsportretter ønsker dokumentarfotografen Ingun A. Mæhlum og forfatteren Arne Egil Tønset å gi et annerledes bilde av Barentsregionen og menneskene der. Gjennom fotografiske og tekstlige møter med skikkelser fra Murmansk i øst til Harstad i vest viser de både de enorme avstandene og kontrastene i regionen – og de mange og ofte overraskende trådene som binder den sammen.

Store økonomiske, kulturelle, språklige og religiøse forskjeller er hovedutfordringene i dette området. Enorme naturressurser, ikke minst olje og gass, utgjør noen av de utallige mulighetene.

Men hvordan er det egentlig å leve i nord i dag, etter to tiår med politisk satsing? Hvordan merker folk endringene i regionen på kroppen? Og tenker menneskene der om framtida, sin egen og andres? Barentsportretter tar oss med til livet i nord slik det leves av den enkelte i hverdagen, i møte med 13 både vanlige og uvanlige mennesker fra Barentsregionen.

Boken er gitt ut på Press Forlag. www.fpress.no

Written By
More from Redaksjonen
Årets Fotograf på Fotografiens Hus
Fotografiens Hus viser denne vinteren et utvalg bilder fra Fotografis konkurranse Årets...
Read More
0 replies on “Barentsportretter. En reise på tvers.”