Barentsportretter. En reise på tvers.

Foto: Ingun A. Mæhlum

I fotoboka “Barentsportretter. En reise på tvers.” tegner Arne Egil Tønset og Ingun A. Mæhlum sitt eget bilde av Barentsregionen, gjennom møter med mennesker på tvers av grenser.

Foto: Ingun A. Mæhlum
Foto: Ingun A. Mæhlum

barents-portretterBarentsregionen er ikke lenger periferi. Likevel er livet, menneskene og virkeligheten i Barentsregionen underlig fraværende i offentligheten. Med portrettboka Barentsportretter ønsker dokumentarfotografen Ingun A. Mæhlum og forfatteren Arne Egil Tønset å gi et annerledes bilde av Barentsregionen og menneskene der. Gjennom fotografiske og tekstlige møter med skikkelser fra Murmansk i øst til Harstad i vest viser de både de enorme avstandene og kontrastene i regionen – og de mange og ofte overraskende trådene som binder den sammen.

Store økonomiske, kulturelle, språklige og religiøse forskjeller er hovedutfordringene i dette området. Enorme naturressurser, ikke minst olje og gass, utgjør noen av de utallige mulighetene.

Men hvordan er det egentlig å leve i nord i dag, etter to tiår med politisk satsing? Hvordan merker folk endringene i regionen på kroppen? Og tenker menneskene der om framtida, sin egen og andres? Barentsportretter tar oss med til livet i nord slik det leves av den enkelte i hverdagen, i møte med 13 både vanlige og uvanlige mennesker fra Barentsregionen.

Boken er gitt ut på Press Forlag. www.fpress.no

Written By
More from Redaksjonen
Sony med ny fullformat og Zeiss-optikk
Det er tid for høstslipp fra Sony. Produsenten lanserer en rekke nyheter,...
Read More
0 replies on “Barentsportretter. En reise på tvers.”