Jens – kongen på Haugen

Hvordan kan Norges Fotografforbund – av alle – sende ut et bilde av Jens Haugen uten å fortelle hvem som har fotografert!? Hvordan i all verden kan vi vente at andre skal respektere opphavsrettsloven og oppgi fotograf når ikke en gang NFF gjør det? Men dette er altså trippelvinneren Jens Haugen fotografert av en ukjent fotograf søndag kveld. Skjerpings, NFF!

Hat trick? Grand slam? Jens Haugen ble i går kveld kåret til Årets fotograf i Norges fotografforbund – for tredje år på rad. Ingen har gjort det før ham.

Hvordan kan Norges Fotografforbund – av alle – sende ut et bilde av Jens Haugen uten å fortelle hvem som har fotografert!? Hvordan i all verden kan vi vente at andre skal respektere opphavsrettsloven og oppgi fotograf når ikke en gang NFF gjør det? Men dette er altså trippelvinneren Jens Haugen fotografert av en ukjent fotograf søndag kveld. Skjerpings, NFF! (Etter at vi gjorde NFF oppmerksom på dette har vi fått opplyst at fotografen er Michal Tomaszewicz)

Fotograf Jens Edgar Haugen ble sent søndag kveld kåret til ”Årets fotograf NFF” for tredje året på rad. En stor og sjelden prestasjon. Han mottar i tillegg fotografforbundets høyeste utmerkelse for andre gang: Gull med krans.

Prisutdelingen foregikk på Norges Fotografforbunds landsmøte. Jens Edgar Haugen fikk høyeste poengsum i konkurranse med 211 fotografer og 814 innsendte bilder.

Juryen uttaler:Bildene til årets fotograf holder et høyt nivå på alle plan. Bildene har impact og viser en høy vanskelighetsgrad. Fotografen skaper spennende fotografier med fantastiske fargekombinasjoner, lysforståelse, teknikk og printkvalitet. Juryen gratulerer med en høyst fortjent tittel som årets fotograf.»

Til daglig driver Jens Haugen Photography både i Hamar og Oslo, og er blant Norges ledende reklame- og fashionfotografer. Han er også en etterspurt foredrags- og kursholder. Hans fotostudio har faktisk tre fotografer blant de ti beste i årets konkurranse; sammen med hovedvinner Jens Edgar Haugen er kollega Roger Johansen på tredje plass og Lars Martin Bøe på tiende plass.

211 fotografer har levert inn 814 arbeider til konkurransen og juryeringen tok tre lange dager. Resultatet ble 2 gullmedaljer, 10 sølv, 25 bronse og 183 hederlige omtaler. Konkurransen er åpen for alle Norges Fotografforbunds medlemmer, samt andre yrkesutøvende fotografer.

Juryen besto i år av juryformann Andreas Bjørge, Ma Ortiz, Bjørn Harstad, Hanne Solheim, Frøydis Geithus og Grete Nergaard.

I tillegg til hovedvinneren Årets fotograf NFF er “Årets bilder” i kategoriene:

Åpen klasse        ”Walking aimlessly” av Trine Sundli, Norsk fotofagskole, Trondheim

Portrett                ”Mr. Albert Watson” av Michal Tomaszewicz, Tønsberg

Brudebilde           “Cathrine & Svein Ove” av Ingrid Pettersen Fossvoll, Moment Studio, Oslo

Barn                      ”Jumina” av Jens Edgar Haugen, Hamar

Familie/gruppe            ”I fars favn” av Eva Helene Storm Hanssen, Moment Studio, Oslo

Årets student                Trine Sundli, Norsk Fotofagskole Trondheim, med bildene

“Walking aimlessly”,    “Devils haze”, ”Corky Cornelia” og ”In search of …”.

Norges Fotografforbunds landskonkurranse er en åpen konkurranse for medlemmer i Norges Fotografforbund og andre yrkesutøvende fotografer. Hver fotograf kan sende inn fire fotografier i klassene; Åpen klasse, Portrett, Brudebilde, Barn, Familie/gruppe og Årets student. Fotografen med høyest poengsum blir Årets Fotograf NFF. Gull med krans er forbundets høyeste utmerkelse og utdeles til fotografer som gjennom flere års innsats har oppnådd minst 100 poeng.

 

 

More from Morten M. Løberg
Niclas Hammarström ble bortvist fra Utøya
Den svenske fotografen Niclas Hammarström som fotograferte døde ungdommer på Utøya ble...
Read More
2 replies on “Jens – kongen på Haugen”

Comments are closed.