Teigens Fotoatelier på Norsk design- og arkitektursenter

Teigens Fotostudio/DEXTRA Photo.

Arkitekturfoto har i dag en naturlig og betydelig plass innenfor fotografiet, og få har hatt større innflytelse på arkitekturfoto i Norge enn Truls Teigen og Teigens Fotoatelier. Nå vises en stor utstilling med deres bilder ved Design- og arkitektursenteret Doga i Oslo.

Teigens Fotoatelier, og da spesielt Truls Teigen, var pionerer innen arkitekturfotografiet i Norge, og dokumenterte i etterkrigstiden fremveksten av et moderne Norge. Teigens unike bildearkiv portretterer etterkrigstidas arkitektur preget av brutalismen og modernismen, og de fløyelsmyke og varme bildene til Teigen står i kontrast til datidens oppfatning av bygningene som kalde, ufyselige og brutale.

Fotoutstillingen er en unik mulighet til å se Norges nære arkitekturhistorie og høykvalitetsfoto i fin symbiose. Utstillingen er delt inn i kapitler etter motiver og tematikk; industri, infrastruktur, skole og helse, idrett og rekreasjon, nye boformer, kultur – og gudshus, maktbygg, butikker og kontor, privatliv og bybilder.

Teigens Fotoatelier ble etablert i 1936 og er det viktigste arkitekturfotografifirmaet i Norge etter krigen. Deres arkiv er en uvurderlig kilde til kunnskap om det 20. århundrets arkitektur i Norge. Fotografene har portrettert arbeidet til store norske arkitekter som Sverre Fehn, Arne Korsmo, Geir Grung, Erling Viksjø og Jan Inge Hovig.

Utstillingen er et samarbeid mellom Norsk Form og DEXTRA Photo ved Norsk Teknisk Museum.
Utstillingen åpnes torsdag 20. februar kl 19.00 og vises frem til 23. mars 2014.

www.doga.no

Tags from the story
,
Written By
More from Redaksjonen
Nordisk fokus på Nordic Light
I begynnelsen av mai er det igjen klart for Nordic Light som...
Read More
0 replies on “Teigens Fotoatelier på Norsk design- og arkitektursenter”