Bry oppsummerer

Reklame for KB Jardin, 1987. Fotografi av Knut Bry

I kveld åpner en stor retrospektiv utstilling med Knut Brys (66) bilder fra en lang karriære.

Reklame for KB Jardin, 1987. Fotografi av Knut Bry

Det «omreisende» galleriet The Apartment inviterer til vernissage og åpning av utstillingen “Knut Bry: Retroperspective” på Vulkan i Oslo i kveld kl. 18.00.

I sin aller første retrospektiv utstilling vil den internasjonalt anerkjente norske fotografen vise 65 fotografier som viser den fulle bredden av hans mangeårige karriere – utvalgt av fotografkollegaene Massimo Leardini, Marcel Leliënhof.

Knut Bry beskrives ofte som en lysets mester og han er kjent verden over for sine vakre, fargerike og lekne mote-og reisefotografier. Brys bilder preges av en sikker forståelse for komposisjon og form. Han har evnen til å fange skjønnheten i omgivelsene, der han gjennom sin sans for spesielle detaljer skaper interessante lys- og fargevirkninger. Det som virkelig kjennetegner hans fotografiske stil er hans uortodokse tilnærming til motivene, og som denne utstillingen viser er det åpenbart at han har hatt det morsomt langs de mange veiene som har ført til hans internasjonale suksess.

«Retroperspective» er en reise over hele verden hvor vi følger i Knut Brys kreative fotspor. Med unntak av ett fotografi er alle bildene analoge fotografier som er hentet frem fra arkivet til denne anledning. Det er aller første gang mange av disse fotografiene blir vist i utstillingssammenheng. Dette er en sjelden anledning til å ta et dypdykk i Knut Brys helt unike fotografiske verden.

The Apartment er et galleri som alltid er i bevegelse. Vi okkuperer tomme lokaler der vi finner dem og stiller ut fotografier fra inn- og utland. Galleriet drives av Massimo Leardini, Marcel Leliënhof og Torgeir Hjetland.

More from Morten M. Løberg
Fritt Ord-seminar: Fotografer og prosjekter
Fritt Ord og Norsk Fotografisk Journal (NJP) inviterer til seminar og debatt...
Read More
0 replies on “Bry oppsummerer”