Bry som fargevulkan

Knut Bry åpnet i kveld sin retrospektive – eller  «retroperspective» – utstilling i det «omreisende» galleriet The Apartment, for anledningen på gamle Vulkan i Oslo.

Knut Bry signerte gjerne katalogen sin da han åpnet utstilling i kveld. (Foto: Morten M. Løberg)

I sin aller første retrospektiv utstilling vser den internasjonalt anerkjente norske fotografen 65 fotografier printet på plexiglass som viser den fulle bredden av hans mangeårige karriere – utvalgt av fotografkollegaene Massimo Leardini, Marcel Leliënhof.

Knut Bry beskrives ofte som en lysets mester og han er kjent verden over for sine vakre, fargerike og lekne mote-og reisefotografier. Brys bilder preges av en sikker forståelse for komposisjon og form. Han har evnen til å fange skjønnheten i omgivelsene, der han gjennom sin sans for spesielle detaljer skaper interessante lys- og fargevirkninger. Det som virkelig kjennetegner hans fotografiske stil er hans uortodokse tilnærming til motivene, og som denne utstillingen viser er det åpenbart at han har hatt det morsomt langs de mange veiene som har ført til hans internasjonale suksess.

«Retroperspective» er en reise over hele verden hvor vi følger i Knut Brys kreative fotspor. Med unntak av ett fotografi er alle bildene analoge fotografier som er hentet frem fra arkivet til denne anledning. Det er aller første gang mange av disse fotografiene blir vist i utstillingssammenheng. Dette er en sjelden anledning til å ta et dypdykk i Knut Brys unike fotografiske verden.

The Apartment er et galleri som alltid er i bevegelse. The Apartrment «okkuperer» tomme lokaler der vi finner dem og stiller ut fotografier fra inn- og utland. Galleriet drives av Massimo Leardini, Marcel Leliënhof og Torgeir Hjetland.

Gamle Vulkan i Oslo blir kanskje det nye, hippe utestrøket. I Noen uker framover huser det også en retrospektiv utstilling med Knut Brys fotografi, utvalgt av Massimo Leardini og Marcel Leliënhof. (Foto: Morten M. Løberg)
Reklame for KB Jardin, 1987. Fotografi av Knut Bry

 

More from Morten M. Løberg
Johan Brun 90: Snakk om flaks
– Jeg har jo hatt så utrulig flaks hele livet, har Dgabladet...
Read More
0 replies on “Bry som fargevulkan”