Canon 5D Mark IV lansert i dag

Canon lanserte I dag EOS 5D Mark IV. Det nye kameraet går fra forgjengerens 22,3 til 30,4 megapiksler.

Det har nå gått 11 år siden det smått legendariske 5D så dagens lys. Dette var Canons første “rimelige” fullformatskamera og for første gang ble digitale fullformatskameraer tilgjengelig for flere enn de profesjonelle fotografene. Dagens oppdatering til Canon 5D Mark IV faller som forventet pent inn kameraets evolusjon, med høyhastighetsopptak med 7 bilder i sekundet, filmopptak i 4K og innebygd Wi-Fi og GPS. Produsenten opplyser også om økt hastighet og forbedret ytelse i svakt lys.

I huset sitter Canons nye fullformat CMOS-sensor med 30,4 megapiksler og et ISO-område fra 100 til 32000, som kan utvides fra 50 opptil 102400. Forbedrede algoritmer for støybehandling, sammen med et forbedret autofokus-system med 61 AF-punkter, skal gi enda bedre ytelse i svakt lys. Kameraet har også fått en LCD-berøringsskjermen er på 3,2 tommer som gir brukerne tilgang til hele menysystemet.

Canon 5D Mark IV kommer nå også nå med 4K og DCI 4K (4096 x 2160) med opptak av 30/25/24 bilder i sekundet og mulighet til å hente ut JPEG-bilder direkte fra 4K-video.

Canon-5D-MkIV-back

Innebygd Wi-Fi åpner for fjernstyring og sikker filoverføring (FTPS/FTP) via smartenheter og Canons Camera Connect-app, mens nærfeltskommunikasjon (NFC) gir tilkoblingsmuligheter mellom kompatible enheter. GPS-en geokoder hvert eneste bilde i EXIF-dataene med automatiske tidsoppdateringer som gir enkel bildeadministrasjon, og for første gang legges det også automatisk til IPTC-metadata, for eksempel opptaksdetaljer.

Produsenten opplyser også om forbedret vann- og støvbestandighet som gjør kameraet velegnet for reisefotografer og fotojournalister som jobber i krevende omgivelser.

Canon oppdaterer forøvrig også to gamle travere i L-serien: zoom-objektivene EF 24-105mm f/4L IS II USMog EF 16-35mm f/2.8L III USM.

Canon 5D Mark IV vil bli tilgjengelig i løpet av september og anbefalt utsalgspris inkludert mva er kr. 40 599,-

Fotografi kommer tilbake med en full test av kameraet.

www.canon.no

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
NJP på Henie Onstad
35 prosjekter stilles ut på Høvikodden når Norwegian Journal of Photography nå...
Read More
0 replies on “Canon 5D Mark IV lansert i dag”