Canon EOS M6 med ekstern søker

Canon EOS M6
Canon EOS M6

Canon trapper opp satsningen på speilløse kameraer med Canon EOS M6, som best kan beskrives som en EOS M5 uten innebygd søker. Søker kan du få, men da må du kjøpe den nye elektroniske søkeren EVF-DC2 ekstra.

Samtidig med lanseringen av EOS 77D og EOS 800D smeller Canon til med enda et systemkamera. Det speilløse Canon EOS M6 skal erstatte EOS M3, og ser nesten ut som en EOS M5 der søkeren er kappet av.

Det er heller ikke langt unna sannheten. Teknisk er de to kameraene nemlig identiske, med få unntak. Det ene unntaket er som nevnt søkeren. Mens EOS M5 har en stor og god elektronisk søker innebygd, leveres Canon EOS M6 uten søker. Men du har mulighet til å kjøpe en ekstern søker som tilbehør.

Dual Pixel CMOS AF

Det er samme APS-C bildebrikke her som i EOS 80D, EOS 77D, EOS 800D og EOS M5. Tiden er inne for å gjenbruke gode komponenter, både hos Canon og hos konkurrentene. Med denne bildebrikken bør kameraet levere gode, dynamiske stillbilder, og god Full HD video. Kit-objektivet, enten EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM eller EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM har optisk bildestabilisator. Men under videoopptak leverer kameraet dessuten elektronisk bildestabilisering i fem akser.

Ytelsen er gode 7 bilder i sekundet med kontinuerlig fokus, 9 bilder om du fokuserer på første bilde. Også EOS M6 har WiFi og støtte for kontinuerlig oppkobling mot smartenheter via Bluetooth. Kameraet kan også fjernstyres fra mobil og nettbrett.

Med den elektroniske søkeren EVF-DC2 får du full kontroll over bildeutsnitt og innstillinger.

EVF-DC2 elektronisk søker

Canon har laget en ny elektronisk søker til EOS M6. Den er mindre, men den mangler også vippemulighet. Men til gjengjeld blir søkeren ganske kompakt. EVF-DC2 har 2,36 millioner punkter og en oppdateringstid på gode 120 bilder i sekundet. Med bare 29 gram tar den ikke mye ekstra plass, heller. Canon skal ha ros for at de gir brukerne valgmuligheter med to så like kameraer med og uten søker. Men spørsmålet er likevel om hvor mange som tar bryet med å kjøpe ekstra søker, når de kan få EOS M5 til samme pris som EOS M6 pluss søker.

Canon EOS M6 er planlangt for levering i april, og vil koste ca. 8.130 (kun kamera), eller ca. 9.400 (kamera pluss EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM). Med EF-M 18-150mm blir prisen ca. 12.000 kroner.

Søkeren, EVF-DC2, vil koste ca. 2.600 kroner. Den kommer også i april.

Mer informasjon finner du hos Canon.

Tags from the story
,
More from Toralf Sandåker
EISA AWARDS 2017-2018 –
DEN KOMPLETTE LISTEN
I tillegg til å kåre årets beste fotoprodukter, kårer EISA-juryen hvert år...
Read More
0 replies on “Canon EOS M6 med ekstern søker”