Canon har produsert 80 millioner EF-objektiver

 Canon feirer i dag at de har produsert 80 millioner EF-objektiver. Milepælen inntreffer kun ni måneder etter at Canon passerte 70 millioner objektiver i oktober 2011, og faller sammen med 25-årsjubileet for Canons EOS-system.
– Siden det aller første EF-objektivet ble produsert i 1987, har vi jobbet kontinuerlig med å tilby best mulig ytelse til fotografer på alle nivåer, sier Erik Mikalsen, administrerende direktør i Canon Norge. – Canons EF-objektiver bygger på tiår med ekspertise og de nyeste optiske teknologiene, og byr på enestående bildekvalitet og fleksibilitet enten du fotograferer eller filmer. Dette er en imponerende milepæl og et tydelig bevis på EF-objektivenes kvalitet og popularitet, sier han.

Produksjonen av Canons EF-objektivserie startet i mars 1987 på selskapets fabrikk i Utsunomiya, samtidig som Canon lanserte sitt første EOS-speilreflekskamera. I løpet av de siste 25 årene har Canon vært først med ultrasonisk motor (USM) og teknologi for bildestabilisering, samt flerlags diffraktive linseelementer (DO-elementer) og antirefleksteknologi (Subwavelength Structure Coating).

EF-serien rommer nå over 76 ulike objektiver. I tillegg til utvalget av EF- og EF-S-objektiver for digitale speilreflekskameraer, innholder serien nå også et voksende antall EF Cinema-objektiver med 4K-oppløsning som gir profesjonell videoytelse.  I juli 2012 lanserte Canon en ny serie med EF-M-objektiver spesialutviklet for selskapets kompakte EOS M-systemkamera, som forener Canon bildekvalitet med kompakt kameradesign og lav vekt.

Milepæler innen EF-objektivproduksjon
Siden produksjonen startet i 1987, er produksjonen nå utvidet til totalt fire produksjonsanlegg.

1995: Produksjonen av EF-objektiver passerer 10 millioner enheter
2001: Produksjonen av EF-objektiver passerer 20 millioner enheter
2006: Canon har produsert 30 millioner EF-objektiver
2008: Canon passerer 40 millioner objektiver i april
2009: 50 millioner objektiver
2011: Canon passerer 60 millioner objektiver i januar
2011: Produksjonen av EF-objektiver øker med ti millioner i løpet av kun ni måneder og passerer 70 millioner i oktober.

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Stem på beste forside
På Fotografis Facebook-side kan du nå stemme på det du mener var...
Read More
0 replies on “Canon har produsert 80 millioner EF-objektiver”