Canon kompakt systemkamera

Det måtte jo komme. Canon var jo simpelten nødt til å lansere et kompakt, speilløst systemkamera når «alle» andre har det. Salgsstart for Canon EOS M blir i oktober.

Canon utvider i dag EOS-serien med lanseringen av nye EOS M, som er Canons første kompakte systemkamera. Med EOS M får du bilder i speilreflekskvalitet og filmopptak i full HD-kvalitet i et kompakt kamera.

 

EOS M finnes i sort, hvitt,  sølvgrå og rød. Modellen lanseres sammen med to nye objektiver – pannekakeobjektivet EF-M 22mm f/2 STM og standardzoomen EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM – samt en ny, kompakt Speedlite EX-blits – Speedlite 90EX. Det lanseres også en ny objektivadapter, EF-EOS M, og med dette tilleggsutstyret kan du bruke Canons EF-objektiver.

 Canons digitale speilreflekskvalitet
EOS M har 18 megapikslers APS-C CMOS-sensor. Canons Digic 5-prosessor gir klare, skarpe farger og naturlige hudtoner, mens den raske lukkeren gjør det mulig å forevige fartsfylt action.  ISO-området strekker seg fra 100 til 12800 (kan utvides til 25600).

Den nye designen rommer et nytt hybrid autofokussystem med presis autofokus både i stillbilde- og filmopptak.

EOS M er spesialutviklet for å gjøre det enkelt å ta kreative bilder i høy kvalitet.  Kameraet er utstyrt med en skarp Clear View LCD II-berøringsskjerm på 7,7 cm (3,0″) med høy oppløsning. Du velger ulike opptaksprogrammer og innstillinger ved hjelp av ikoner på skjermen, eller du kan la Auto-programmet med intelligent motivgjenkjenning tilpasse kamerainnstillingene etter motivet og opptaksforholdene, slik at du kan konsentrere deg om bildekomposisjonen og å finne riktig øyeblikk for å trykke på utløserknappen.

Du har forskjellige opptaksfunksjoner som lekekameraeffekt, kornet sorthvitt eller fisheye-effekt, den siste etterligner forvrengningen til et fisheye-objektiv. Du kan bruke filtrene før du tar bildet og se resultatet av effekten på skjermen slik at du kan prøve deg frem til du finner den effekten og uttrykket du vil det endelige bildet skal ha.

Video
Med EOS M kan du enkelt ta opp video i full HD-kvalitet med stereolyd. Med programmet Videoklipp får du hjelp til å redigere i kameraet.

I tillegg til å være kompatibelt med Canons eksisterende utvalg av EF-objektiver, tilbehør og Speedlite-blitser, lanseres EOS M med et utvalg tilbehør som er skreddersydd for kameraet, deriblant to nye kompakte EF-M-objektiver med høy ytelse – standardzoomen EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM og pannekakeobjektivet EF-M 22mm f/2 STM. Begge objektivene har ny trinnmotorteknologi som gir eksepsjonelt jevn AF-ytelse

EOS M leveres i tillegg med den nye Speedlite 90EX-blitsen som standardutstyr. Den er lett og meget kompakt med maksimum ledetall på 9 og støtte for vidvinkelobjektiv, noe som gjør den til en perfekt allroundblits for daglig fotografering. En trådløs hovedblitsfunksjon gjør det mulig å betjene flere blitser samtidig, slik at mer erfarne brukere kan eksperimentere med ulike kreative lyseffekter.

(Vi har ikke prøvd det nye kameraet fra Canon. Denne omtalen er en redigert utgave av Canons egen informasjon om systemet).

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Bry oppsummerer
I kveld åpner en stor retrospektiv utstilling med Knut Brys (66) bilder...
Read More
2 replies on “Canon kompakt systemkamera”
  1. says: Geir

    Dette var jo ventet, og sannsynligvis kommer Canon med sin markedsmakt til snart å dominere dette markedet også. Jeg håper virkelig ikke at det skjer, da det er sunt å ha ulike aktører som mestrer hver sine områder. Mangfold er en viktig verdi også innen fotografering, det driver fram nytenkning, slik Olympus/Panasonic viste med m43. Er bare redd disse to må betale prisen for innovasjon, mens Canon høster de økonomiske fruktene. Er spent.

Comments are closed.