Canon lanserer speilløse Canon M5

Med nye Canon M5 kombineres speilrefleksens ytelse med kompaktkameraets kompakte størrelse. 

Når Canon nå lanserer et helt nytt speilløst kamera kommer det med Canons DIGIC 7-prosessor og 24,2 megapikslers APS-C CMOS-sensor. Produsenten opplyser om at autofokusen, kalt Dual Pixel CMOS AF, leverer ytelse på linje med digitale speilreflekskameraer. Om dette stemmer vil vi se nærmere på ved en grundigere test når vi har fått et eksemplar tilgjengelig.

Kameraet kan fotografere opptil 25,600 iso uten behov for utvidelse og gir 7 bilder per sekund eller 9 bilder per sekund med fiksert AF. Kameraet har også full HD 60p-film med fem stabiliseringsakser, som holder bildene rolig også ved bruk av ikke-IS-objektiver. Dette forbedres ytterligere ved bruk av objektiver med dynamisk IS.

canon-m5-top

En innebygd elektronisk søker er sentralt plassert for å gi speilrefleks-lignende håndtering og sammen med høy oppløsning og en bildefrekvens på 120 bilder per sekund begynner brukeropplevelsen å nærme seg den optiske søkeren. Når du bruker søkeren kan LCD-berøringsskjermen, som er inngangen til alle innstillinger, omgjøres til en styrematte der du blant annet kan endre AF-punkt.

Gode tilkoblingsmuligheter begynner å bli standard og kameraet kommer med Wi-Fi-, NFC- og Bluetooth-tilkopling. Dette kan også brukes til å gjøre smarttelefonen om til en  fjernkontroll.

Canon lanserer ogå et nytt objektiv. EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM er et 8,3x optisk zoomobjektiv laget for M-systemet. I følge produsenten skal den innebyggede bildestabilisatoren gi hele 4 blendertrinn samt sikre jevne filmbilder. Forøvrig kan kameraet brukes sammen med mer enn 80 EF-objektiver

Canon EOS M5 har salgsstart i november og vil ligge på 11.269,- Objektivet har salgsstart i november og har anbefalt utsalgspris på 4.979,-

www.canon.no

Tags from the story
,
Written By
More from Pål Otnes
Aleksander Nordahl vant Årets Bilde
I dag ble årets beste pressebilder kunngjort, og helt til topps gikk Aleksander...
Read More
0 replies on “Canon lanserer speilløse Canon M5”