Canon med nytt workshop-konsept

© Andrea Gjestvang

Canon starter i år prosjektet Canon Summer Camp, en ukeslang workshop for fotografer i startgropen. Og det beste av alt; det er helt gratis.

Om du ikke har noen planer for neste uke er det fortsatt mulig å søke på workshopen. Her vil tre av Canons såkalte ambasadører sette av en dag hver med gruppen med fokus på å utvikle den enkelte deltagers portfolio. De tre fotografene er Andrea Gjestvang, Jon Rune Trengereid og Marcel Leliënhof, alle tre fremtredende fotografer på hvert sitt felt.

Det er et vidt spekter som som dekkes gjennom workshopen, hvor de tre første dagene er satt av til undervisning med den enkelte foredragsholder. På torsdagen vil det bli satt opp studio både inne og ute, og modeller vil også være tilgjengelig, alt under veiledning av foredragsholderne. På siste dag vil bildene bli printet og resultatet presenteres i en utstilling hos produsenten.

I følge kursansvarlig, Hannah Narvhus, må man ikke bruke Canons utstyr for å delta:

– Vi ønsker å starte et tilbud til fotografer som har jobbet litt med sine egne bilder, og som ønsker hjelp og tilbakemeldinger for å komme videre i prosessen, uavhengig av utstyret fotografen måtte benytte. Blir konseptet godt mottatt ønsker vi at dette skal bli et fast arrangement hvor vi kan gi noe tilbake til brukerne, sier Narvhus.

Marcel Leliënhof, Andrea Gjestvang og Marcel Leliënhof.
Marcel Leliënhof, Andrea Gjestvang og Jon Rune Tengereid.

Om fotografene:

Andrea Gjestvang, født 1981, er utdannet fotojournalist ved Høyskolen i Oslo. Hun har jobbet som frilansfotograf for en rekke norske og internasjonale aviser og magasiner, blant annet VG, Plot, Stern, New York Times, Newsweek og Süddeutsche Zeitung Magazin. I tillegg har hun gjort egne prosjekter og bildene hennes har blant annet vært stilt ut på fotofestivaler og i gallerier i New York, Beijing, Hamburg, Milano og London. I 2011 ga hun ut sin første bok, «En dag i historien», og i 2013 vant hun Årets Bilde og ble i tillegg kåret til Photographer of the Year i Sony World Photography Awards. Hun er medlem av byrået Panos Pictures i London.

Marcel Leliënhof er utdannet fotograf ved The London College of Printing, med mastergrad i Fotografi og Reklameteori. Han har siden endt utdanning i 1993 jobbet som profesjonell fotograf, først i London, så i Norge etter at han flyttet tilbake til Oslo i 2001.

Jon Rune Tengereid er en anerkjent reklame- og motefotograf som også tar oppdrag for privatpersoner, artister og bedrifter. På kundelisten har Trengereid blant andre internasjonale merkevarer som L’Oreal og Mayakoba Golf Resort, Undorn By Karina K. Titze, Glitter AS og Artistpartner.

Søknad sendes inn på linken under.

www.canon.no

Written By
More from Redaksjonen
OSL Contemporary viser Tom Sandberg
Tom Sandberg gikk bort 5. februar i år men var selv med...
Read More
0 replies on “Canon med nytt workshop-konsept”