Canon-rush i dag

Canon 600D

Canon lanserer i dag to nye speilreflekskameraer, flere nye objektiver og flere kompaktkameraer i Ixus-serien.

Canon EOS 600D og EOS 1100D er henholdsvis et semiprofft og et amatørkamera. EOS600D er ikke like avansert som EOS 60D, men følger tendensen at noe rimeligere kameraer får flere og flere av proffkameraenes funksjoner. For EOS 600D innebærer det blant annet svingbar skjerm og mulighet til å fjernstyre eksterne blitser med den innebygde blitsen. EOS 600D har en 18 Mp APS-C CMOS bildesensor.

Video – selvfølgelig

Canon EOS 1100 har 12 Mp CMOS sensor og er en rimelig amatørmodell som skal tjene som inngang til fotografering med speilreflekskamera. Kameraet har en ni punkts autofokus som tidligere bare har vært benyttet i dyrere kameraer. Både EOS 600D og 1100 D kan ta opp video i HD-kvalitet.

Kompakt

På kompaktkamerasiden kommer det totalt seks nye kompaktkamera-modeller: Ixus 310 HS er en kompakt modell med mulighet for full manuell eksponeringskontroll. PowerShot SX230 HS har innebygd GPS. Ixus 220 HS er et ultrakompakt kamera med full HD, mens Ixus 115 HS er samme kamera med litt mindre brennviddeomfang (28 – 120 mm (omregnet) mot 24 – 120 mm for Ixus 220 HS).

Fornyer telesegmentet

Canon lanserer også et spennende teleobjektiv, en 4/200 – 400 mm telezoom med innebygd 1,4x forlenger. Objektivet går rett i strupen på Nikon 4/200 – 400 mm, samtidig som det kommer nye utgaver av 4/500 mm og 4/600 mm. Dermed fornyer Canon hele supertele-segmentet i et jafs!

Canon introduserer også to nye Speedlite elektronblitser, 320EX og 270EX II. Begge har et ledetall på 32, og 320EX er den første av Canons elektronblitser som har innebygd videolys for å støtte Canon speilreflekskameraer med HD-video.

Canon forskjellsbehandler pressen

Det foreligger ikke pressemeldinger eller annet materiale på norsk ennå, Canon har pressekonferanse i formiddag hvor de presenterer nye produkter. Vår omtale er bygget på artikler/pressemelkdinger publisert i morges på www.dpreview.com – som av en eller annen grunn får en annen service fra Canons side enn andre presseorganer, blant annet får de anledning til å prøve utstyret på forhånd. Canon lar ingen norske medier få tilsvarende informasjon eller muligheter, og kan ikke gi noen forklaring på forskjellsbehandlingen som vi har tatt opp med representanter for Canon Norge tidligere. Det hele er åpenbart styrt fra Canon i Japan eller fra Europa-kontoret for ingen av Canons ansatte i Norge får vite noe på forhånd de heller – sier de i hvert fall.

Fotografi.no har ikke anledning til å være til stede på Canons pressekonferanse i dag – men det spiller kanskje heller ikke så stor rolle når dagens produkt-slipp er “gammelt nytt” innen de offentliggjøres i Norge. Det eneste er at vi hadde kunnet ta det nye utstyret i øyesyn naturligvis – ukevis eller dagevis etter andre utvalgte medier.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Blender 8 med ny foto-blogg
Syv norske fotografer starter blogg-kollektivet “Blender 8, en bredside om fotografi”.
Read More
One reply on “Canon-rush i dag”

Comments are closed.