Christian Houge i San Francisco

© Christian Houge, "Shadow Within"

Christian Houges serie “Shadow Within” har fått mye oppmerksomhet her hjemme. Nå vises serien i det anerkjente galleriet Hosfelt Gallery i San Francisco. 

Foto: Christian Houge
Foto: Christian Houge

Mange kjenner Christian Houge fra hans serie Arctic technology, hvor menneskets inngripen i naturen gjøres tydelig i et arktisk og mennesketomt landskap. I serien “Shadow Within” går han videre i å utforske forholdet mellom menneske og natur.

– Siden jeg var liten har jeg alltid hatt en undring og et behov for å stille spørsmål fremfor å forholde meg til svar fra det samfunnet vi lever i. Når jeg oppdaget fotografiet ble jeg helt oppslukt i dets evne til å formidle historier, og brukte dette til å komme nærmere menneskene og kulturene jeg møtte. Det å kunne dele mine opplevelser med andre mennesker via fotografiet ble en stor inspirasjon for meg, sier Hauge.

– I serien som nå stilles ut, ser jeg på ulven som representant for natur og instinkt, i motsetning til mennesket som er fanget av språk og kultur. Siden menneske ervervet husdyr og gjerder ble ulven en trussel. Ideen om mennesket som prøver å forme naturen rundt seg, istedetfor å forvalte den med respekt, er en aktuell metafor for hvordan vi håndterer våre omgivelser, som vi selv er avhengige av. Vårt behov for kategoriseringer og landegrenser skaper en uungåelig avstand mellom natur og kultur.

Utstillingen vises i Hosfelt Gallery i San Francisco til 17 august.

www.hosfeltgallery.com

Christian Hauge og serien “Shadow Within” ble bredt presentert i Fotografi nummer 2 2013.

Tags from the story
,
More from Kristin Skåmedal
Christian Houges InHuman Nature på TM51
Forholdet mellom natur og kultur går som en rød tråd gjennom hele...
Read More
0 replies on “Christian Houge i San Francisco”