Christian Houge vises i Beijing

I morgen åpner Christian Houge utstillingen Paradise Lost på Three Shadows i Beijing. Galleriet er et av flere stoppesteder på en turné til flere kinesiske byer.

I snart tyve år har Christian Houge gjennom film og fotografiet utforsket relasjonen mellom mennesket og naturen, og dypet sett oss selv. Mest kjent er han kanskje for sine serier Arctic Technologies og Shadow Within. Nå åpner en stor utstilling av hans arbeider i Kina.

Navnet på utstillingen er `Paradise Lost` og kommer fra John Milton og belyser hvordan mennesket har mistet sin uskyld til naturen. Den tar for seg vår relasjon, og konflikt, til naturen og Houge inviterer betrakteren inn i grenselandet mellom den menneskelige eksistens og vårt forhold til våre omgivelser. Klimaproblemer og konsekvensene av menneskets innvirkning på vår planet er den røde tråden gjennom prosjektene.

De tre seriene som vises (i alt 85 bilder og tre filmer) er produsert i løpet av de siste femten årene. Seriene som vises er Arctic Technology 2000-2015, Barentsburg 2000-2015 og Shadow Within 2011-2013. Hauge har tidligere mottatt støtte Norke Billedkunstnere for enkelte av disse seriene og utstillingen som nå turnerer Kina er støttet av Den Norske Ambasaden i Beijing og de norske konsulatene.

Utstillingen har tidligere blitt utstilt i Guangzhou og Wenzhou, og vises fra 14. november på Three Shadows i Beijing.

www.threeshadows.cn

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
3 på rad: Helgens tips
Endelig er det premiære på filmen om Sebastiao Salgado, Jordens salt, og samme helg er det...
Read More
0 replies on “Christian Houge vises i Beijing”