Bli med i fotokonkurransen EISA Maestro

Årets tema er «Arkitektur». Du kan vinne 1500 Euro, en tur til Berlin, og få bildene dine publisert i 17 ledende europeiske fototidsskrifter.

Logo

Siden første EISA Maestro for seks år siden har EISA – European Imaging and Sound Association – ønsket å oppmuntre både amatører og semiprofesjonelle fotografer til å lage en serie fotografier med en indre sammenheng. Dette betyr at fotografer utfordres til å tenke dokumentarisk, men likevel i en så fri modus som mulig, til å delta med sin egen tolkning av årets tema. Du deltar ved å sende ett sett bilder (5–8 fotografier) basert på temaet ARKITEKTUR som sendes innen 25. mai 2014 til: red@fotografi.no.

Med temaer som «Vann», «Transport» og «Mitt land» ble EISA Maestro allerede kort tid etter oppstarten ganske populært. Og selvsagt betyr det mye for de internasjonale vinnerne å motta pengepremier, vinnertrofeet og reisen til Berlin for å ta imot den prestisjetunge tittelen EISA Maestro of the Year under Maestro Award-seremonien.

I fjor vant Krzysztof Winnik fra Polen EISA Maestro-konkurransen med blant annet dette bildet. Temaet var "Macro".
I fjor vant Krzysztof Winnik fra Polen EISA Maestro-konkurransen. Temaet var «Macro».

Vinnerne får dessuten ikke bare nasjonal oppmerksomhet gjennom tidsskriftet som kårer vinnerne i fotografens eget land, men også felles publisering av de internasjonale første-, andre- og tredjepremievinnerne i alle de 17 europeiske fototidsskriftene i EISA, og når dermed ut til det beste publikummet en fotograf kan få.

Nytt av året er også at alle som besøker EISAs Facebook-side får mulighet til å stemme på sin favoritt som EISA Maestro Photographer, siden alle de nasjonale resultatene vil publiseres online på denne siden.

Dette er EISA

Fotografi er medlem av EISA – The European Imaging and Sound Association. Sammenslutningen står for den mest velrennomerte og seriøse kåringen av årets lyd- og bildeprodukter. Fotografis tekniske redaktør Toralf Sandåker er medlem i EISAs fotojury.

Hvert år i juni møtes redaktørene i alle EISA-magasinene for å avgjøre hvilke av produktene de har testet det siste året som fortjener betegnelsen «Årets produkt» innen de ulike kategoriene. EISA stiller strenge krav til dokumentasjon og publiserte tester før et produkt kan nomineres og senere velges som det beste i sin klasse. EISA legger vekt på at EISA-prisen skal henge høyt, og det deles ut et begrenset antall priser fra hver jury. De produktene som er de beste for den profesjonelle, er sjelden de samme som er best for en amatør. Kategoriene er tilpasset hva som finnes på markedet, og til ulike brukergrupper. De kan endres når markedet endres, noen forsvinner, mens andre kommer til. De senere årene har f.eks. kompakte systemkameraer fått egne kategorier, mens filmbaserte kameraer er blitt borte. På grunn av sin lange historie, sine strenge kriterier og begrensede antall priser har også EISA oppnådd en unik posisjon som den mest anerkjente gruppen av multimedietidsskrifter, og EISA-prisene rangerer høyest i bransjen av internasjonale priser.

ok-small-dsc3033jpg
Hvert år samles EISAs jury for å stemme fram årets beste produkter innen lyd og bilde. Medlemmene nominerer de beste produktene basert på grundige tester, og diskuterer seg fram til hvilke produkter som fortjener EISA-prisene innen hver kategori. Dette er årets EISA-jury fotografert sammen med gjester under EISAs generalforsamling i Warszawa i juni 2013.

Årets EISA-priser kunngjøres hvert år 15. august, og prisene deles ut sammen med EISA Maestro-vinnerne under en seremoni i Berlin i tilknytning til den årlige IFA-messen. I år skjer dette fredag 6. september.

Konkurransereglene finner du her.

Tags from the story
,
More from Toralf Sandåker
Test: Sony RX1R II
Vi kan godt avsløre det med en gang: Vi er vanvittig begeistret...
Read More
One reply on “Bli med i fotokonkurransen EISA Maestro”

Comments are closed.