Digital poesi i Filmens Hus

Fotograf Lavasir Nordrum bruker stillbilder som basis for “levende” bilder og effekter. Resultatet kaller han “digital poesi” og du kan du se det i Filmens Hus i Oslo førstkommende søndag.

Det “digitalpoetiske seminar” fremføres live sammen med musikerne Toen Myskja og Jon Balke.

Det blir litt feil å kalle det filmsnutter siden utgangspunktet er stillbilder, men framvisningen består av flere korte sekvenser. Formatet er krevende fordi det bare er mulig å oppleve dette på en digital kino. Det blir på sett og vis som med en perfermance – det skjer der og da.

Nordrum skaper sine underfundige sekvenser ved hjelp av avanserte videoredigeringsprogrammer. Men dette er ikke bare en oppvisning av hva man kan få til med disse programmene, Nordrum har hele veien en klar visuell idé. Og plutselig oppstår det spennende og uventede ting i skjæringspunktet mellom stillbilder og levende bilder – og musikk og lydeffekter. For uansett hvordan vi snur og vender på det så snakker vi om bilder – enten de beveger seg eller ikke – solid plantet i tradisjonell fotografisk teknikk.

Formatet krever det aller siste og kraftigste innen digitale filmprojektorer. Dette er altså kunst som bare kan vises ved de mest moderne kinoene, blant annet Filmens Hus. Forestillingen skjer søndag 4. desember kl. 16.00.

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Millionstrid om fotosamling: Ble ikke enige
Det går mot rettsak mellom Sparebankstiftelsen NOR og fotograf Arne Knudsen. Striden...
Read More
0 replies on “Digital poesi i Filmens Hus”