Dok:11 – vellykket start

Pieter ten Hoopen var første foredragsholder ut i et fullsatt Litteraturhuset i kveld. (Foto: Morten M. Løberg)

Fotojournalistikk-festivalen Dok:11 åpnet på Litteraturhuset i ettermiddag med kåring av Årets bilde, fulgt av foredrag med Pieter ten Hoopen og Justyna Mielnikiewicz.

Pieter ten Hoopen var første foredragsholder ut i et fullsatt Litteraturhuset i kveld. (Foto: Morten M. Løberg)

Årets bilde er som vi tidligere har meldt fotografert av frilanser Luca Kleve-Ruud.

Pieter ten Hoopen er opprinnelig hollansk fotograf bosatt i Sverige gjennom mange år. Han har tidligere vært presentert på Nordic Light her hjemme, ellers reiser han verden rundt som frilansfotograf. Et stort prosjekt er å fotografere den lille byen Hungry Horse i Montana, USA.

– Akkurat nå planlegger jeg en av mine siste turer til Montana i midten av april. Der fortsetter jeg med arbeidet til boka som kommer i slutten av 2011 eller begynnelsen av 2012. Men nå skal jeg ha med et team og filme i seks-syv uker for Mediastorm. Så nå planlegger jeg, og forsøker blant annet å finne den beste måten å gjøre lydopptakene på, sier ten Hoopen som planlegger et større multimediaprosjekt i tillegg til boka.

Kvinners ståsted

Dn polske fotografen Justyna Mielnikiewicz var nok et nytt bekjentskap for de fleste tilhørerne på Litteraturhuset i Oslo. Hun viste flere serier med bilder, historier fra de tidligere sovjetrepublikkene, sett fra kvinners ståsted.

I morgen står “geriljafotografene” fra Mexico på kveldsprogrammet: Ernesto Rodrígues, Lucio Soria og Julián Cardona.

More from Morten M. Løberg
Klassisk sorthvitt fotoreportasje på Celsius
Kunstkaféen Celsius i Oslo presenterer fotografen Rune Eraker på veggene fra 8....
Read More
0 replies on “Dok:11 – vellykket start”