Dokfoto-helg

Tomas von houtryve

Dokfoto 2013 under ledelse av tidligere leder i Pressefotografenes klubb, Terje Bringedal, preger helgen for mange fotointeresserte. Og det er godt besøk på Litteraturhuset i Oslo.

Særlig lørdagens foredrag med Katherina Hesse, Mimi Chakarova og Sanna Sjøswærd trakk mange interesserte, men det er ikke utsolgt slik som under tidligere Dok-festivaler da Pressefotografenes klubb sto som arrangør – med samme Bringedal som primus motor.

Katharina Hesse
Katharina Hesse
Variert

Moment Agency skuffet litt under åpningen fredag med en svak powerpoint-presentasjon og mye snakk uten bilder. Dokfoto dreier seg jo om nettopp det; bilder. Chris Maluszynski fra Moment viste at han kunne bedre under Trondheim dokumentarfestival. Programmet tok seg opp blant annet takket være Paul Audnestad som er en engasjerende foredragsholder og har et spennende og variert bildematerialet etter å ha fulgt Kaizers Orchestra gjennom flere år.

Paul Audnestad
Paul Audnestad

Mimi Chakarova holdt det gående med mye prat omkring sitt prosjekt hvor hun dokumenterer sex trafficing. Prosjektet og bildene holder høy kvalitet, men engasjemnetet tok kanskje overhånd da hun gjerne skulle låst dørene for å fortsette å snakke om dette  – da de fleste tilhørerne hadde fått nok for lenge siden. Ikke alle syntes det var en morsom spøk.

Tomas von houtryve
Tomas von Houtryve
Tonight is the night

I kveld blir det nok stor interesse for Mary Ellen Mark og Tomas von Houtryve. Mark er etablert fotografisk superstar, men von Houtryve nyter stor respekt som en profilert fotograf i bildebyrået VII.

Det virker som det er færre unge tilhørere og fotostudenter på Dokfoto 2013 enn på Dok 2012. Festivalpass koster 800 kroner for tre kvelder, studenter betaler 500 kroner.

 

(Rapporten fra Dokfoto 2013 er skrevet på grunnlag av andres inntrykk da jeg selv er forhindret fra å være tilstede pga. av sykdom. Morten M. Løberg)

 

More from Morten M. Løberg
Øyvind Hjelmens små formater
Øyvind Hjelmen begynte tidlig å interessere seg seriøst for fotografi. Allerede på...
Read More
0 replies on “Dokfoto-helg”