Dramatisk forbedret Photoshop

Om du noen gang skal oppgradere Photoshop er det nå. Nye Photoshop CS6 har en rekke forbedringer.

Den mest imponerende nyskapningen er nok funksjonen «content aware copy». Brukere av CS5 vil være kjent med «content aware fill»-funksjonen som gjør det mulig å fjerne elementer i bildet og fylle området med bildeinformasjon klonet fra omgivelsene. Begrensningen i denne funksjonen ligger i at du er prisgitt det som omgir området du vil fylle. Med «content aware copy» kan du velge hvor i bildet du skal hente bildeinformasjonen som skal fylle området du har markert. Området fylles på en «intelligent» måte og skiller seg fra vanlig kloning (kopiering) på den måten at bildeinformasjonen «smelter» sammen. Hvis du vil fjerne en traktor i en åker henter du bildeinformasjon fra et annet sted i åkeren og Photoshop erstatter traktoren med en perfekt oppbygd åker. «Content aware copy» er et imponerende og kraftig retusjverktøy og de to «content aware»-funksjonene vil nok etter hvert erstatte andre klone- og kopieringsverktøyer du er vant til å bruke i Photoshop.

Andre nyheter er at Photoshop har fått et mye bedre støyreduseringsverktøy. Også råfilkonverteren er forbedret og er den samme som brukes i Lightroom 4. Det fine med disse verktøyene er at du kan benytte de på gamle bilder, og fp et bedre resultat enn med tidligere programvare.

Photshop CS6 støtter nå 64 bit proseessering. «Refine edge»-verktøyet er blitt bedre – og gjør det dermed lettere å gjøre nøyaktige seleksjoner. Beskjæringsverktøyet «crop tool» har blitt mye bedre.

Photoshop CS6 har videoredigeringsverktøy som gjør det enkelt å redigere videoopptak med for eksempel speilreflekskamera. Du trenger altså ikke spesiell programvare for videoredigering for å gjøre dette.

CS6 er mye rakere enntidligere versjoner, men du trenger mye RAM og siste versjon av operativsystemet for å utnytte dette fullt ut. Designen er endret slik at du har verktøyene mot mørk bunn, slik som i Lightroom og Photoshop Elements. Adobe-familien har dermed veldig likt useende hva angår bildebehandlingsprogrammene.

Du kan se forbedringene i nye Photoshop CS6 her.

Programvare fra Adobe fyller premiebordet i Fotografis konkurranse Årets fotograf. Vinneren av 1. og 2. runde får Adobe Lightroom. Runde nr. 2 har innsendelsesfrist om ei snau uke, nærmere bestemt 29. mai og har tema byliv. Runde nr. 3 og 4 har Adobe Photoshop som rundepremie. Sammenlagtvinneren i Årets fotograf får «hele pakka» – Adobe Creative Suite Master Collection.

Tags from the story
, ,
More from Morten M. Løberg
Zeiss til Focus
Det erverdige objektivmerket Zeiss har har ny distributør i Norge. Manuell kvalitetsoptikk...
Read More
0 replies on “Dramatisk forbedret Photoshop”