Driftige damer

I går kåserte kunstkritiker Lars Elton i VG over møtet med det ubehagelige i fotografiet. (Iphonefoto: Morten M. Løberg)

Ellen K. Syverstad og Anette Skuggedal driver sammen galleriet PUG – Pop Up Gallery. Nå har de samlet en rekke internasjonale fotokunstnere hos Blomqvist kunsthandel i Oslo.

I går kåserte kunstkritiker Lars Elton i VG over møtet med det ubehagelige i fotografiet. (Iphonefoto: Morten M. Løberg)

Utstillingen presenterer arbeider av blant andre Roger Ballen, Andres Serrano, Joel Peter Witkin – og Sally Mann. Alle disse fotografene provoserer, hver på sin måte, og utfordrer våre egne holdninger – i følge kunstkritiker Lars Elton som i går kveld kåserte over dette temaet i utstillingen. Sally Mann har blitt beskylt for å spille på seksualitet inntil det pedofile i sine bilder, Serrano har utfordret hele kristenheten med sine lite flatterende Kristus-tolkninger – og Witkin benytter blant annet deler av lik og dyreskrotter i sine bilder – som mange finner makabert.

Utstillingen har fått navnet High Speed Insanity og vises til og med søndag.

PUG har ikke noe fast galleri, men arrangerer sine utstillinger i skiftende lokaler. De vil i januar presentere Sally Mann i samarbeid med Fotografiska i Stockholm – på Fotografiska i Stockholm.

More from Morten M. Løberg
Fotonettsteder slurver med kreditering
Problemet er velkjent: Fotografen blir ikke navngitt når bilder publiseres enda loven...
Read More
0 replies on “Driftige damer”