Dritkult!

Vår kritiske og ironiske omtale av foredragene under Dok09 utløste den vanlige dosen med hat-mail, men også uforbeholden støtte til redaktør Morten M. Løberg.

Sykt bra! Med dette bildet vant Eivind H. Natvig kategorien Portrett i fjorårets Årets bilde-konkurranse og Nordic Lights fotokonkurranse "Truth".

Støtten kommer blant annet fra flere «tunge» aktører i foto-Norge som på grunn av kryssende hensyn ikke ønsker å stå fram offentlig.

Det er forståelig, men også litt synd for det ville jo bidratt til å balansere reaksjonene etter at jeg kritiserte foredragene til Eivind H. Natvig, Linda B. Engelberth og Antonin Kratochvil under avslutningen av Dok09 – hovedsaklig for foredragenes form, men også for til dels slett innhold (Natvig, Engelberth).

Følgende reaksjon er en av dem redaktøren har motatt:

«Jeg leste artikkelen din etter Dokument 09 på lørdag og humret godt. Tenkte på alle utropene som kom på fredag, og at min nye kollega (…) beskrev lørdagen som en bisarr opplevelse. Jeg har snakket med flere som syntes det var direkte dårlig, og jeg synes det er bra du ytret deg. At Terje (Bringedal, red. anm.) finner det nødvendig å skrive tilbake i samme ordelag synes jeg var mindre nødvendig, han burde bare lagt saken død. Kritikk er en naturlig del av slike arrangementer. PS: Om det blir noen videre ordkrig, så hold meg utenfor. Ville bare si at det var på sin plass!».

Og denne:

«Bare en liten støtteerklæring i forbindelse med din kommentar til Dok09 – fornøyelig lesning, vel talt. Jeg undrer meg selv over en god del intetsigende fotografering som får overraskende mye oppmerksomhet. Jeg tenkte det samme som deg da jeg så Lindas bilder (Linda B. Engelberth, red. anm.). I blant virker det som om politisk korrekthet eller en slags etisk høyverdighet legitimerer middelmådighet…»

Jeg skrev at foredraget til Eivind H. Natvig under Dok09 inneholdt tre gode bilder. Ett av dem fremhevet jeg i fjor som en bedre kandidat til hedersprisen Årets bilde enn Caroline Drefvelins vinnerbilde (fra Sofienbergparken i Oslo hvor en skadet mann ble forlatt av ambulansepersonalet). Jeg var også den i juryen for Nordic Lights fotokonkurranse «Thruth» som i fjor foreslo Natvigs bilde som vinner – og fikk en enstemmig jury med på det.

Verden er ikke bare sorthvitt.

Morten M. Løberg
Redaktør

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Fokusering og dybdeskarphet
Dybdeskarphet beskriver det området i bildet ditt hvor fra og til hvor...
Read More
0 replies on “Dritkult!”