Dronningens egne naturbilder i Preus museum

I går holdt hun foredrag med egne bilder i Washington, snart viser hun et knippe landskapsbilder i Preus Museum i Horten. Fra 30. oktober kan alle se dronning Sonjas omdiskuterte fotografier uten å måtte reise til USA. Da åpner Kongen og katten, en utstilling som fokuserer på monarkiet og fotografiet.

Fotograf: H. M. Dronning Sonja.

Det skapte stor oppmerksomhet da redaktør Morten M. Løberg for et halvt år siden karakteriserte en utstilling med dronningens bilder i New York for pinlig – her på fotografi.no. Nå skal et utvalg av disse bildene vises på utstillingen Kongen og katten i Preus museum. I dag ble det også bekreftet at dronningen selv kommer til åpningen.

– Kongen og katten er en temautstilling om monarkiets betydning for fotografiet og omfatter en rekke sjangere. Vi viser offisielle bilder fotografert av de kongelige, vi viser pressens bilder av de kongelige, papparazzibilder og bilder medlemmene av kongefamilien selv har fotografert, sier kurator Hanne Holm-Johnsen, som har valgt ut bilder til utstillingen. I over et halvt år har hun arbeidet tett med kongehuset. I går fikk hun den glade meldingen om at dronningen selv kommer for å kaste glans over åpningen.

Holm-Johnsen er glad for at Preus museum på utstillingen Kongen og katten kan presentere blant annet unike originalbilder fotografert av dronning Maud og kronprinsesse Märtha. Men mange vil nok benytte muligheten til ved selvsyn å studere vår nåværende dronnings egne bilder fra norsk natur. Private feriebilder, fnøs Morten M. Løberg i sin omtale av utstillingen med dronningens bilder i Norway House i New York. Selv opplever jeg større kreativ nytelse ved et postkortstativ i Geiranger enn ved å betrakte dronning Sonjas fotografier, skrev han .

Tags from the story
More from Morten M. Løberg
Terje Hellesø tatt for bildejuks
Det er noe alle naturfotografer har erfart: Det er ikke lett å...
Read More
0 replies on “Dronningens egne naturbilder i Preus museum”