Edward Steichen på Preus’ Wall of Fame

Edward Steichen, Heavy Roses, Voulangis, 1914. Tilhører Preus museums samling.

I dag åpner en ny Wall of Fame på Preus Museum, med fotohistoriens superstjerne og enfant terrible Edward Steichen (1879-1973).

Steichen rager som en av fotohistoriens giganter og er ved siden av Alfred Stieglitz den mest anerkjente amerikanske fotografen fra perioden 1900-1950. Steichen spilte en avgjørende rolle for å få anerkjent fotografiske bilder som kunst, og han benyttet sin prestisje som kunstner til å få aksept for reklamefotografi, motefotografi og dokumentasjonsfotografi som kunstneriske sjangre.

For Edward Steichen var det ingen motsetning mellom den kunstneriske og den kommersielle aktiviteten han drev. Han plasserte de kunstneriske bildene sine i reklamesammenhenger og stilte ut reklamebilder som kunst. Han ble en av dem som sterkest bidro til å bygge ned forskjellene mellom høy- og lavkulturelle fenomener i sin generasjon; ikke som noe tilfeldig innfall, men som et uttrykk for en ideologisk posisjon.

Han hadde en rikt utviklet forretningssans og en entreprenør-ånd som drev ham frem og en rastløs energi kombinert med eksperimentlyst lå i bunnen av hans virke. Og nå kan du altså se en unik samling bilder i Horten, hentet fra museets egen samling.

Bildene vises frem til 26. juli.

www.preusmuseum.no

Written By
More from Pål Otnes
Fotografiska med nordisk stipend
I forbindelse med Stockholm Photography Week som ble arrangert i forrige uke,...
Read More
0 replies on “Edward Steichen på Preus’ Wall of Fame”