Årets beste fotoprodukter

Fotografi er medlem av EISA som er en internasjonal sammenslutning av tidsskrifter innen lyd og bildeprodukter. Hvert år kårer vi de beste produktene på markedet, og her presenterer vi vinnerne innen fotografi-kategorien for 2020/2021.

EISA ÅRETS KAMERA: 
Fujifilm X-T4 
Fujifilm X-T4 er et fremragende speilløst kamera med en 26-megapiksel X-Trans CMOS bildebrikke. Det kombinerer kompakte mål med svært høy bildekvalitet, imponerende hastighet (opp til 20 bps med full oppløsning) og profesjonelle videoegenskaper som 4K 60fps opptak. Blant kameraets viktigste nye egenskaper er en innebygd 5-akser bildestabilisator som kompenserer mellom 5 og 6,5 trinn avhengig av objektivet, og sikrer sylskarpe bilder selv med lange eksponeringstider. Skjermen kan nå svinge ut og til siden for enkle selfie-opptak. Fujifilm har klart laget det beste speilløse APS-C-kameraet til nå.

EISA BESTE-KJØP-KAMERA
Nikon Z 50
Med sin konkurransedyktige pris og utmerkede kvalitet er Nikon Z 50 EISA Beste-kjøp-kamera 2020-2021. Dette kompakte speilløse kameraet med APS-C (DX) bildebrikke er enkelt å bruke og perfekt for reiser, med et velbygd og værbeskyttet hus. Det leverer fin bildekvalitet med god dynamikk som bidrar til å hente inn detaljer både i høylys og dype skygger. Z 50 benytter den samme EXPEED 6-prosessoren som Nikons fullformat-modeller, som støtter 4K video-opptak ved 20fps, eller opp til 120fps i Full HD. Autofokusen er rask og nøyaktig, med en meget nyttig øye-følsom AF-funksjon som (takket være en firmware-oppdatering) registrerer dyr, også.                      

EISA APS-C-KAMERA
Canon EOS 90D
Med EOS 90D viser Canon at speilreflekskameraer er like aktuelle. Med sin 32,5-megapiksler bildebrikke setter kameraet ny oppløsningsrekord for APS-C, mens Canons Dual Pixel CMOS AF sikrer rask og presis fokusering med live view og video. Andre avanserte egenskaper inkluderer den lydløse elektroniske lukkeren med den ekstremt korte eksponeringstiden opp til 1/16.000 sekund. EOS 90D tar opp 4K video uten beskjæring, og støtter saktefilm opp til 120fps i Full HD. Den berøringsfølsomme skjermen, som kan vris og brettes ut til siden, runder av dette fremragende digitale speilreflekskameraet.

EISA FULLFORMAT-KAMERA
Nikon D780
Nikon D780 er et fullformat speilreflekskamera med en 24-megapiksler CMOS-brikke. Kombinert med den raske EXPEED 6-bildeprosessoren leverer kameraet primær følsomhet opp til ISO 51.200, og åpner dermed for flere kreative fotomuligheter. Den vippbare LCD berøringsskjermen hjelper fotografer og videooperatører å få opptakene de ønsker, selv fra høye eller lave vinkler. Oppfølgeren til D750 har en lang rekke oppgraderinger som overlegen signalbehandling, bedre videoegenskaper (opp til 4K UHD 30fps med N-log), saktefilm og intervallfotografering. Dessuten sikrer det voldsomt forbedrede hybride AF-systemet rask autofokus og filming med LCD-skjermen.

EISA AVANSERTE FULLFORMAT-KAMERA
Sony Alpha 7R IV
Sony Alpha 7R IV er det første speilløse fullformatkameraet som briljerer med utrolige 61 millioner piksler oppløsning. Det er også utstyrt med ett av markedets beste autofokussystemer, inkludert AI-drevet sanntids sporing og øye-AF. Takket være kameraets 5-aksers bildestabilisering er uskarpe bilder på grunn av kamerabevegelser nærmest ikke-eksisterende. Med sin skarpe elektroniske søker og ekstremt raske BIONZ X prosessor er dette kameraet et svært pålitelig og kapabelt redskap med fleksibilitet til å takle nesten enhver fotografisk oppgave med samme høye standard.

EISA PROFESJONELLE KAMERA
Canon EOS-1D X Mark III
Canon har gjort en kjempejobb med å fornye sitt profesjonelle speilrefleksflaggskip, utviklet for nyhetsbyråer, sportsfotografer og villmarksfoto. Canon EOS-1D X Mark III byr på banebrytende teknologi, inkludert et nyutviklet 191-punkters autofokussystem som dekker profesjonelle sportsfotografers behov for sylskarpe action-bilder. Videoegenskapene er også svært avanserte, med 5,5K opptak lagret internt i 12-bits RAW-format. Med avanserte kommunikasjonsmuligheter innebygd er EOS-1D X Mark III også skreddersydd for umiddelbar levering av bilder til medier gjennom nyhetsbyråer.

EISA FOTO/VIDEO-KAMERA:
Panasonic Lumix DC-S1H
Utviklet med samme teknologiske arkitektur som Lumix S1 fullformatkamera er det hybride Lumix DC-S1H sterkt videoorientert med 6K opptak ved 24fps og 4K ved 60 fps. Kameraet byr på fremragende bildekvalitet, spesielt i svakt lys, og du kan ta opp i Log-modus for enkel fargekorrigering og utvidet dynamikk. Kameraet byr også på en attraktiv anamorf modus, et flott verktøy for å ta opp film i kinoformat. I tillegg har det en utmerket elektronisk søker, innebygd bildestabilisering og en nydelig berøringsskjerm i et robust og allsidig kamerahus.

EISA KOMPAKTKAMERA:
Fujifilm X100V
Fujifilm X100V ser ut som sine forgjengere i X100-serien, men har faktisk et helt nytt design som ganske enkelt representerer det aller beste innen kompaktkameraer i dag. Det har samme bildebrikke og geniale hybride optisk/elektroniske søker som det sofistikerte speilløse Fujifilm X-Pro 3 systemkameraet, og ytelsen er også i samme klasse. Det briljerer med et nytt og forbedret 23mm f/2 objektiv, med en vippbar skjerm som ikke gjør kameraet større, samtidig som full værbeskyttelse er tilgjengelig. Alt dette i et bittelite kamera som får plass i en jakkelomme, ideelt for reise- og gatefoto.

EISA VLOG-KAMERA:
Sony Vlog Camera ZV-1
Dette innovative kompaktkameraet er rettet mot innholdsskapere og vloggere, med sine flotte videoegenskaper som 4K opptak og S-log gamma. Den innebygde høykvalitetsmikrofonen kommer med vindbeskyttelse for utendørs opptak, men også eksterne mikrofoner kan benyttes via lydinngangen eller den smarte tilbehørsskoen. ZV-1 er også er meget bra stillbildekamera med et hurtig AF-system og allsidig flerveis vribar skjerm. Kjøper man det tilpassede grepet som har innebygd trådløs fjernkontroll og kan brukes som bordstativ, er ZV-1 et utmerket produksjonsverktøy som gjør det enkelt for vloggere å skape og dele innhold. 

EISA KAMERA-INNOVASJON:
Canon EOS R5
Som det første speilløse kameraet i stand til å ta opp 8K video var Canon EOS R5 den selvskrevne kandidaten til vår kamera-innovasjonspris i år. Denne eksepsjonelle stillbilde/video-hybriden er i stand til å ta opp 4K med oppsiktsvekkende 120 fps, og klarer 45 megapiksler stillbilder opp til 20 fps. Kameraet hevder også å ha verdens mest effektive bildestabilisator. Med en høyoppløst elektronisk søker, flerveis vribar skjerm og profesjonell betjening, sammen med et grep som gir profesjonell Wi-Fi- og Ethernet-tilkobling gjør Canon EOS R5 krav på å være den komplette allround-pakken for krevende fotografer og videofilmere.

EISA ÅRETS OBJEKTIV:
Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM
Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM setter en ny standard for profesjonelle telezoom-objektiver, og er Canons beste hittil. Den helt nye konstruksjonen er skreddersydd til Canons speilløse RF-system, og leverer sammen med en ny optisk design imponerende bildekvalitet i et svært kompakt objektiv. Det er også godt beskyttet mot støv og sprut, og kan derfor benyttes under utfordrende forhold. I tillegg byr objektivet på en svært effektiv 5-trinns stabilisering. Alt i alt er dette uten tvil det beste objektivet EISA har testet i året som gikk.

EISA VIDVINKELZOOM-OBJEKTIV:
Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art
Denne lyssterke vidvinkelzoomen for fullformat speilløse kameraer leverer fremragende kvalitet til en svært konkurransedyktig pris. Det er tilgjengelig både for Sony E-mount og L-mount for Leica, Panasonic og Sigma-kameraer. Ved å optimalisere konstruksjonen for speilløse kameraer har Sigma laget et objektiv som er betydelig mindre og lettere enn sin speilrefleksmotsvarighet, samtidig som det byr på fantastisk optisk kvalitet. Det fremheves også av rask og stillegående autofokus, og er værbeskyttet for utendørsbruk. Resultatet er et suverent objektiv som er perfekt for en lang rekke motiver, som arkitektur, landskaper og astrofotografi.

EISA STANDARDZOOM-OBJEKTIV:
Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM
For mange fotografer er et 24–70mm f/2.8-objektiv arbeidshesten de ikke kan leve uten. Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM kombinerer stor blenderåpning med innebygd 5-trinns bildestabilisator, og gir fremragende bildekvalitet over hele zoomområdet, med eksepsjonelt lite fortegning. Den myk og stillegående Nano USM-motoren sikrer rask og nøyaktig autofokus, og er perfekt for video så vel som stillbilder. RF 24-70mm F2.8L IS USM byr på robust, værsikret byggekvalitet sammen med fluorbelegg på front- og bak-elementer for å beskytte mot vann og smuss.

EISA TELEZOOM-OBJEKTIV:
Tamron 70-180mm F2.8 Di III VXD
Dette Tamron-objektivet er en klassisk telezoom for Sony E-mount speilløse kameraer, men en stor lysåpning på f/2.8. Det leverer utmerket skarphet og kontrast over hele bildeflaten, selv ved største blenderåpning. Det utmerker seg også med værbeskyttet konstruksjon ved å bruke lette, men solide materialer. Den optiske designen benytter flere spesialelementer og belegninger, mens et flytende fokussystem sikrer kontrastrike og skarpe bilder, selv ved korte motivavstander. Med en svært stillegående og responsiv AF-mekanisme er dette objektivet et kupp i sin klasse, både for stillbilder og video.

EISA REISEZOOM-OBJEKTIV:
Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD
Denne alt-i-ett-zoomen er den første i sin klasse som byr på rask f/2.8 blender ved vidvinkelenden, sammen med kompakt størrelse og lett vekt. Takket være en kombinasjon av spesialelementer og intelligent digital korrigering oppnår Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD imponerende optiske ytelser, med velkorrigerte, skarpe bilder. Kombinasjonen av stor blenderåpning, lar den gode nærgrensen på bare 19 cm mulighet til å ta nærbilder med fine, uskarpe bakgrunner. Autofokusen er rask, nøyaktig og stillegående, noe som er en stor fordel for både stillbilde- og videofotografer.

EISA SUPER TELEZOOM-OBJEKTIV:
Sony FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS
Denne supertele-zoomen vil verdsettes av alle med forkjærlighet for natur- og sportsfotografering, men som ikke ønsker et tungt objektiv. Den er prisgunstig og lett for sin klasse, men leverer likevel høy skarphet selv ved største blenderåpning, noe som er svært viktig for et objektiv som ofte benyttes mellom 499mm og 600mm. Autofokusen er meget rask, og den store zoom-ringen beveger seg mykt fra 200mm til 600mm uten å endre objektivets lengde eller balanse, noe som gjør det behagelig i bruk. Rekkevidden kan utvides ytterligere med Sonys 1,4x og 2,0x telekonvertere, fullt kompatibelt med autofokus.

EISA PROFESJONELLE TELEZOOM-OBJEKTIV:
Nikon AF-S NIKKOR 120-300mm F2.8E FL ED SR VR
Denne kraftige telezoomen passer for profesjonell bruk under tøffe forhold. Den konstante store blenderåpningen gjennom hele zoom-området byr på fordeler i mange situasjoner, som portretter, innendørs- og utendørssport og naturfotografering. Selv ved største blender på f/2.8 leverer NIKKOR-objektivet eksepsjonell oppløsning på fullformat speilreflekskameraer med minimale fargebrytningsavvik, takket være Nikons nye kortbølgespektrumSR-glass. Håndteringen er også fremragende, med effektiv bildestabilisering og omfattende værbeskyttelse. Kompatibiliteten med Nikons 1,4x og 2x telekonvertere byr på ytterligere fleksibilitet.

EISA VIDVINKELOBJEKTIV:
Sony FE 20mm F1.8 G
Den kompakte og lette Sony FE 20mm F1.8 G er et eksepsjonelt objektiv som byr på virkelig skarpe bilder over hele bildeflaten, selv ved f/1.8. Den optiske konstruksjonen benytter avanserte asfæriske elementer og glass med ekstra lav dispersjon for å levere høy bildekvalitet fra hjørne til hjørne samtidig som fargebrytningsfeil undertrykkes. De 9 blenderlamellene lar fotografen skape nydelig myke bakgrunner. To XD-motorer garanterer svært hurtig, presis og stillegående fokusering, mens nærgrensen på 18cm (med manuellfokus) kan benyttes for oppsiktsvekkende nærbilder.

EISA PORTRETTOBJEKTIV:
Nikon NIKKOR Z 85mm F1.8 S
Som en fantastisk tilvekst til Nikons Z-system er dette suverene portrettobjektivet med klassisk 85mm brennvidde, der det skiller seg ut i veldig sterk konkurranse. Som Nikons beste 85mm til har det bemerkelsesverdig ytelse ved f/1.8, med akkurat den rette graden av myke kanter og lysavfall som krevende portrettfotografer forventer, mens den optiske ytelsen er teknisk perfekt når blenderen minskes et par trinn. I tillegg er dette objektivet uten fortegning, gir rask AF-hastighet og er bygget etter høye standarder, inkludert værbeskyttelse, for bruk under alle forhold.

EISA OBJEKTIV-INNOVASJON:
Canon RF 600mm & 800mm F11 IS STM 
Den unike lave vekten til disse to innovative ultra-telefoto-objektivene skyldes en nyskapende design som kombinerer diffraktive optiske elementer med en liten, fast blenderåpning. Dessuten benytter de en uttrekkbar objektivsylinder som muliggjør en imponerende kort lengde når de ikke er i bruk. Som om ikke det er nok, fører den optiske bildestabiliseringen til at objektivene lett kan brukes håndholdt, uten behov for stativ. Til sammen byr dette på en kombinasjon av portabilitet, gunstig pris og telefoto-rekkevidde for Canons speilløse fullformatkameraer som tidligere bare var tilgjengelig for kameraer til mindre opptaksformater. Derfor aspirerer de til å bli populære for motiver som villmarksliv, sport og flyfotografering.

EISA KAMERADRONE:
DJI Mavic Air 2 
DJI Mavic Air 2 er en kompakt drone som er svært enkel å operere og praktisk sammenleggbar for transport. Med sin ½” CMOS-brikke kan du med kameraet ta bilder med 48 megapiksler oppløsning, og i videomodus støtter dronen 4K ved 60 fps. Både stillbilder og videoer lagres praktisk på microSD-kort, og den imponerende slingrebøylen (gimbal) sikrer at verken bilder eller videoer blir uskarpe. Mavic Air 2 har mye å by på for kreative filmmakere, som HDR-panorama, 8K Hyperlapse-modus og SmartPhoto-modus med motivgjenkjenning som optimaliserer bildene etter situasjonen.  

EISA FOTO-PROGRAMVARE:
Nik Collection 3 By DxO 
Nik Collection 3 fra DxO er en suite kraftfulle plugin-moduler for Adobe Photoshop, Lightroom og DxO PhotoLab med en lang rekke effekter som raskt og enkelt kan påføres bilder, som fantastisk sorthvitt-konvertering, attraktive fargejusteringer og kreative funksjoner – samt nytt i denne versjonen, omfattende geometriske korrigeringer. En ny ikke-destruktiv modus lar deg eksportere bilder til TIFF og finpusse endringene, samtidig som originalbildene er trygge og justeringene kan gjøres om. 

EISA ÅRETS BILDESKJERM:
EIZO ColorEdge CS2740 
EIZO ColorEdge CS2740 er en 27-tommer-skjerm med 4K UHD oppløsning på 3840 x 2160 piksler, eller fire ganger oppløsningen til Full HD. Skjermens høye kvalitet er ideell for kreative oppgaver som foto- og videoredigering, og byr på stort fargeområde med levende og naturlig fargegjengivelse i Adobe RGB fargerom. Takket være den høye pikseltettheten gjengis bildene svært mykt og glatt. Sentrale egenskaper som fargekalibrering med ColorNavigator 7-programvaren, sammen med moderne og allsidige tilkoblingsmuligheter som USB-A, HDMI, DisplayPort og ikke minst USB Type-C-innganger.

Øvrige EISA-priser 2020-2021:

HI-FI EXPERT GROUP

EISA LOUDSPEAKER 2020-2021: SVS Prime Pinnacle
EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2020-2021: System Audio legend 5 silverback
EISA BEST VALUE BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2020-2021: Monitor Audio Bronze 100
EISA BEST VALUE FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2020-2021: Focal Chora 826
EISA AMPLIFIER 2020-2021: ARCAM SA30
EISA SMART AMPLIFIER 2020-2021: NAD Masters M33
EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2020-2021
Musical Fidelity M8xi
EISA HIGH-END PRE/POWER AMPLIFIER 2020-2021: Michi P5/S5
EISA TURNTABLE 2020-2021: Thorens TD 1601
EISA BEST VALUE TURNTABLE 2020-2021: Pro-Ject T1
EISA DIGITAL SOURCE 2020-2021: Volumio Primo
EISA BEST VALUE DAC 2020-2021: iFi Audio ZEN DAC
EISA PHONO PREAMP 2020-2021: Primare R15
EISA AUDIO ACCESSORY 2020-2021: Pro-Ject VC-E

COMBINED WITH MOBILE EXPERT GROUP  

EISA HEADPHONES 2020-2021: DALI IO-6
EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021: FiiO M11 Pro
EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021: AudioQuest DragonFly Cobalt

HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP  

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021: Arendal Sound 1961 Series
EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021: Triangle Borea Series
EISA SMART SOUNDBAR 2020-2021. Harman Kardon Citation MultiBeam 700
EISA PREMIUM SOUNDBAR 2020-2021: Bang & Olufsen Beosound Stage
EISA HOME THEATRE RECEIVER 2020-2021: Denon AVC-X4700H
EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2020-2021: SVS SB-2000 Pro
EISA HOME THEATRE HIGH-END 2020-2021: Trinnov Altitude platform
EISA HOME THEATRE HEADPHONE 2020-2021: JVC EXOFIELD XP-EXT1
EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2020-2021: Emotiva XPA Gen3
EISA SOUNDBAR 2020-2021: LG SN8YG
LG DSN8YG (Germany, Austria, Switzerland and the Netherlands)
LG SN8
LG SN8Y
EISA BEST BUY SOUNDBAR 2020-2021: TCL TS9030 RAY·DANZ

COMBINED WITH HOME THEATRE VIDEO&DISPLAY EXPERT GROUP  

EISA HOME THEATRE MEDIA PLAYER 2020-2021: Zappiti Pro 4K HDR

HOME THEATRE VIDEO & DISPLAY EXPERT GROUP  

EISA 8K TV 2020-2021: LG 75NANO99
LG 75NANO999NA
LG 75NANO996NA
LG 75NANO99UNA
EISA LARGE SCREEN TV 2020-2021: Samsung QE75Q950TS
EISA BEST BUY TV 2020-2021: TCL 65C815
TCL 65C815K (UK)
EISA HOME THEATRE TV 2020-2021: Philips 65OLED935
EISA BEST BUY OLED TV 2020-2021: Philips 55OLED805
EISA PROJECTOR 2020-2021: Optoma CinemaX UHZ65UST
Optoma P1 (Australia)
Optoma CinemaX P1 (North America)

COMBINED WITH HOME THEATRE AUDIO EXPERT GROUP  

EISA HOME THEATRE MEDIA PLAYER 2020-2021: Zappiti Pro 4K HDR

MOBILE DEVICES EXPERT GROUP  

EISA BEST SMARTPHONE 2020-2021: OnePlus 8 Pro
EISA ADVANCED SMARTPHONE 2020-2021: OPPO Find X2 Pro
EISA FOLDABLE SMARTPHONE 2020-2021: Samsung Galaxy Z Flip
EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2020-2021: Sony Xperia 1 II
EISA SMARTPHONE CAMERA 2020-2021: Huawei P40 Pro
EISA IN-EAR HEADPHONES 2020-2021: Sennheiser Momentum True Wireless 2
EISA ON-EAR HEADPHONES 2020-2021: Bowers & Wilkins PX5
EISA MOBILE SPEAKER 2020-2021: LG XBOOM Go PL7
LG XBOOM Go PL7W
EISA BEST SMARTWATCH 2020-2021: Huawei Watch GT 2

COMBINED WITH HI-FI EXPERT GROUP  

EISA HEADPHONES 2020-2021: DALI IO-6
EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021: FiiO M11 Pro
EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021: AudioQuest DragonFly Cobalt

IN-CAR ELECTRONICS EXPERT GROUP  

EISA IN-CAR HEAD UNIT 2020-2021: KENWOOD DMX9720XDS
EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2020-2021: Helix DSP ULTRA
EISA IN-CAR BEST VALUE DSP 2020-2021: Ground Zero GZDSP 4-8XII
EISA IN-CAR AMPLIFIER 2020-2021: MOSCONI GLADEN ATOMO 2
EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER 2020-2021: Eton Stealth 7.1 DSP
EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2020-2021: ESB 8.6K3U LE
EISA IN-CAR SUBWOOFER 2020-2021: Hifonics ZRX6D2
EISA IN-CAR HIGH END COMPONENT 2020-2021: Audison bit One HD Virtuoso
EISA IN-CAR DASHCAM 2020-2021: KENWOOD DRV-A501W
EISA CAMPER VAN HEAD UNIT 2020-2021: Zenec Z-E3766

Full oversikt over prisene finnes også på EISAs hjemmeside, www.eisa.eu
Presentasjon av EISA finner du her: www.fotografi.no/dette-er-eisa

Tags from the story
Written By
More from Pål Otnes
Andrea Gjestvang-workshop for ungdom
Er du mellom 15 og 19 år? Da har du mulighet til...
Read More
0 replies on “Årets beste fotoprodukter”