EISA Maestro-vinnere kåret

Urbano Suárez

Fotokonkurransen EISA Maestro 2011 – 2012, med tema “Mitt land”,  har kåret vinnerne. Førstepremien for den beste bildeserien gikk til den spanske fotografen Urbano Suárez.

Urbano Suárez

 

1. premie: Urbano Suárez, Spania
Et land er som et speil som viser dets folk, deres aktiviteter, selskapeligheter, underholdning, skikker og hvordan de lever sine daglige liv. Dette er kjennetegn på identitet, den kulturelle DNA som definerer en nasjons karakter. Uten disse elementene er et land som et hus uten møbler, eller som ukultivert mark. Bildene som utgjør dette vinnerarbeidet, som stammer fra flere reiser, fanger menneskene i en liten by rik på tradisjoner og ritualer, men også skamløst åpent for det moderne. Svarthvitt legger dramatikk til middelhavsmotivene og intensiverer den visuelle estetikken, der vi finner en emosjonell sammenheng mellom forgrunn og bakgrunn. Selektiv uskarphet og uskarpe motivdeler i bevegelse utnyttes bevisst for å gi atmosfære til fortellingen.

 

Krystian Kasperowicz

2. premie: Krystian Kasperowicz, Polen

Krystian gjorde det bra allerede i fjorårets Maestro-konkurranse, så det er flott å se ham på annenplass i år. Han har vært interessert i fotografi det meste av sitt liv, og bruker mediet til å vise sin identitet og inntrykk – han sier selv at bildene hans alle er halvbiografiske. Etter eksamen fra Warsawa Filmskolen i 2009 startet Krystian sin egen fotovirksomhet, som han fremdeles driver. Han sier at han er kommet tilbake til fotografiets røtter ved å ta i bruk film sammen med mellomformat- og storformatkameraer.

– Etter å ha gjort det bra i fjor var jeg utålmodig etter å komme i gang med årets Maestro-konkurranse. Temaet «Mitt land» var ganske utfordrende, så jeg er svært glad for å ha taklet oppgaven og oppnådd annen plass, sier han.

Krystians serie med seks kvadratiske bilder inneholder sterke symboler på hans land, fra Pave Johannes Paul ll til vodka til fotballandslagets skjerf. Paven spiller bare en beskjeden plass i bildene, noe som bidrar til å rette oppmerksomheten mot symbolene som er de virkelige motivene. Det er åpenbart for alle som ser bildene at de er tatt i Polen.

 

Ingólfur Bjargmundsson

3.premie: Ingólfur Bjargmundsson, Island

Ingólfur Bjargmundsson er en amatørfotograf fra  Reykjavik på Island. Som hos mange fotografer er hans egne barn et favorittmotiv, og de dukker ofte opp i bildene. Ingólfur er født i 1971, og har vært interessert i fotografi siden oppveksten. Det var likevel først for ett år siden han begynte å ta fotografering med på alvor, og han har nå laget en Flickr-side (http://www.flickr.com/photos/ingolfurb). «Jeg er elektriker av yrke, men lykkelig over å ha fotografi som besettelse», sier Ingólfur. «Jeg er også svært glad for å bo i dette praktfulle landet. Det er et lite land, men har fascinerende villmark og landskap, og jeg tilbringer all ledig tid med å oppleve landet med kameraet.»

Førstepremien er 1.500 Euro og en tur til Berlin under tildelingen av EISA-prisene i september. Se flere av fotografenes vinnerbilder her.

 

Tags from the story
,
More from Toralf Sandåker
Canon fornyer videokameraer
Canon øker satsningen på seriøse videokameraer med tre nye kompakte modeller for...
Read More
One reply on “EISA Maestro-vinnere kåret”

Comments are closed.