EISA-prisene: Canon og Nikon vant de gjeveste prisene

Nikon og Canon delere prisene for de beste speilreflekskameraene i EISAs kåring av de beste fotoproduktene.

Produsentene ser med spenning fram til tildelingene av EISA-prisene som regnes som den mest seriøse kåring i Europa. I år som tidligere hanker både Canon og Nikon inn flere priser.

Canon EOS 550D er kåret til årets beste DSLR-kamera, mens Canon 7D er kåret til det mest avanserte DSLR-kamera.
Nikon D3s er kåret til årets beste profesjonelle kamera.
Sony Nex-5 er – ikke uventet – låret til årets mikrosystemkamera.
Epson fikk prisen for beste fotoskriver med Epsons Stylus Pro 3880, mens prisen for beste kompaktkamera ble tildelt Sony Cyber-shot DSC-HX5V.

Her er den komplette listen:

ÅRETS PROFESJONELLE KAMERA.

Nikon D3s

Nikon D3S er så lysfølsomt at det kan fokusere og ta bilder under forhold der selv det menneskelige øyet ikke kan se. Selv om høy ISO-følsomhet er vanlig i de fleste moderne digitale systemkameraer, er kvaliteten med Nikon D3s’ høye ISO-innstillinger uovertruffen når det gjelder lav bildestøy og detaljrikdom. Sammen med kameraets ekstremt raske EXPEED signalprosessor og et nesten vanntett hus, fremragende batterikapasitet og den høye konstruksjonskvaliteten er dette det perfekte digitale systemkameraet for profesjonell fotografering av sport, action og dårlige lysforhold.

ÅRETS KAMERA 2010–2011

Canon EOS 550D

Canon EOS 550D er et utmerket begynnerkamera, med sitt brede utvalg funksjoner og sitt velkonstruerte og brukervennlige ytre. Full HD videoopptak med full manuell kontroll av eksponering og fokusering er på plass, i tillegg til stillbildeopptak for fotografer uansett kunnskapsnivå. Kameraet har den samme oppløsningen på 18 millioner piksler som det avanserte EOS 7D, og gir veldig sammenlignbar bildekvalitet, men i et kamera som mange flere har råd til. Dette er et velspesifisert kamera proppet med muligheter som vil hjelpe alle typer fotografer å få bedre utbytte av sin interesse.

ÅRETS AVANSERTE KAMERA 2010–2011

Canon EOS 7D

Takket være det nye 19-felts kryssfølsomme AF-systemet, de svært høye ISO-innstillingene og serieopptak som gir inntil åtte bilder i sekundet, er Canon EOS 7D det naturlige valget når det kommer til fotografering av action og sport. Kameraet bruker Canons kraftige DIGIC 4-prosessor og en 18-megapiksel halvformat CMOS-bildebrikke, som sammen leverer høykvalitets stillbilder og Full HD 1080p videoopptak. Selv med en moderat prislapp har EOS 7D et solid hus av magnesiumlegering, er beskyttet mot omgivelsene, og byr på en lyssterk søker med 1x forstørrelse og 100% søkerbilde.

ÅRETS MIKROSYSTEMKAMERA 2010–2011

Sony α NEX-5

Selv om Sony α NEX-5 er verdens minste systemkamera, benytter den en stor halvformat CMOS bildebrikke som gir utmerket bildekvalitet. Kameraet retter seg mot kompaktkamerabrukere og nykommere som ønsker å lære mer om fotografering, så Sony har gjort betjeningen enkel og direkte. Den ekstra store, hengslede LCD-skjermen gjør det til en glede å se på opptak i stillbilder og Full HD video. Kameraet er allerede utstyrt med Sweep Panorama-modus, og blir det første systemkameraet som også støtter 3D Sweep Panorama.

ÅRETS MULTIMEDIEKAMERA 2010–2011

Panasonic Lumix DMC-G2

Blant Panasonic Lumix DMC-G2s mest interessante egenskaper er kameraets fleksible 3-tommer (3:2) berøringsskjerm, der man både kan styre kamerainnstillinger og utløse lukkeren ved å peke på motivet på skjermen. Kameraets utmerkede elektroniske søker gjør det enkelt og komfortabelt å velge utsnitt og fokusere også i sterkt lys. Det kontrastfølsomme autofokussystemet er imponerende hurtig, og bildekvaliteten er god både i stillbilde- og videomodus (AVCHD Lite).

ÅRETS KOMPAKTKAMERA 2010–2011

Sony Cyber-shot DSC-HX5V

Hvis du ser etter et kompaktkamera som har kraftig zoom, men likevel får plass i lommen, bør Sony Cyber-shot DSC-HX5V toppe listen. Med sin 25–250mm (35mm-ekv.) 10x zoom og egenskaper som GPS, kompass, Intelligent Sweep Panorama, lang batteritid, 10 bilder/sekund opptak og Full HD videoopptak er det ideelt å ha med seg både på reise og i hverdagen. Med Sonys Exmor R CMOS bildebrikke kan kameraet godt brukes i situasjoner med lite lys, og gir bilder med svært lite bildestøy.

ÅRETS REISEKOMPAKTKAMERA 2010–2011

Panasonic Lumix DMC-TZ10

Panasonic Lumix DMC-TZ10 er et stort skritt fremover for selskapets TZ-serie. I tillegg til alle de automatiske og spesialiserte motivprogrammene som kan velges av brukeren – med nye pinhole- og filmkorninnstillinger – har TZ10 også tradisjonelle P/S/A/M opptaksinnstillinger for bedre kontroll og mer kreativitet. Som et reisekamera er GPS og geotagging velkomne, mens den 12x 25–300 mm (35 mm ekv.) Leica DC Vario-Elmar zoomen gir bildevinkler for enhver anledning. Egenskapene kompletteres med AVCHD Lite videoopptak. Og ikke minst: alt får lett plass i lommen.

ÅRETS AVANSERTE KOMPAKTKAMERA 2010–2011

Samsung EX1

Samsung EX1 er et meget solid bygget kompaktkamera med høy kvalitet for krevende hobbyfotografer. Med en 24–70 mm F1.8–2.4 (35 mm-ekv.) super lyssterk, høykvalitets vidvinkelzoom er det mulig å fotografere under dårlige lysforhold uten å måtte ty til høy ISO-innstilling. Kameraet gir avanserte brukere mulighet til å ta bilder i både RAW- og JPEG-format, mens den vridbare AMOLED-skjermen har god kvalitet og gjør det lett å fotografere fra kreative vinkler.

ÅRETS KOMPAKTE ALLVÆRSKAMERA 2010–2011

Olympus µ Tough-8010 Den svært robuste Olympus µ Tough-8010 er ikke bare vanntett, men tåler også fall og frost. Det er et utmerket kamera for ekstreme forhold. Kameraet passer både sportsfolk og familier med småbarn og mennesker med en aktiv livsstil. Dobbel bildestabilisator bidrer til skarpe bilder selv under svake lysforhold. De fotografiske egenskapene er også mange: 14MP oppløsning, 5x zoom, en lyssterk LCD-skjerm, HD videofilmopptak og en HDMI-kontakt for TV-flatskjermer. OG hvis du ikke har et minnekort for hånden, har kameraet hele 2GB minne innebygd.

ÅRETS SUPERZOOMKAMERA 2010–2011

Fujifilm FinePix HS10

Til tross for det enorme 30x zoomområdet, som strekker seg fra 24–720 mm (35 mm-ekv.), er objektivet til dette kameraet sammenlignbart i størrelse med et vanlig systemkameras 18-55 mm kitzoom. Som et lett og relativt kompakt kamera byr HS10 på bildestabilisator som et ekstra sikkerhetsnett for å gi skarpe og detaljerte bilder. Kameraet er et utmerket valg for nykommeren, men det har også en rekke kreative funksjoner for den avanserte fotografen. I tillegg til P/A/S/M eksponeringsinnstillinger har HS10 råfilopptak, tilbehørssko, ISO 6400-mulighet, Full HD video og en 3-tommer justerbar LCD-skjerm – et kamera som vil bli verdsatt av fotografer på alle nivåer.

ÅRETS OBJEKTIV 2010–2011

Sigma 17-70mm F2.8-4 DC Macro OS HSM

Som allround-objektiv for et halvformat systemkamera er Sigma 17-70 mm F2.8-4 DC Macro OS HSM et utmerket valg som gir ekstremt mye for pengene. I optisk kvalitet kan denne vidvinkel-til-standard-zoomen måle seg med objektiver som koster tre ganger så mye. Det er et meget velbygd objektiv som har en utmerket bildestabilisator og en stillegående ultrasonisk fokusmotor som kombinerer hastighet og lydsvak drift. Utviklet for nærfotografering så vel som allmenn bruk klarer objektivet en maksimal forstørrelse på 1:2,7 og har en nærgrense på bare 22 cm.

ÅRETS ZOOMOBJEKTIV 2010–2011

Tamron SP70-300mm F4-5.6 Di VC USD

Tamron SP70-300 mm F4-5.6 Di VC USD er et svært kompakt, hendig og brukervennlig zoomobjektiv. Dets viktigste egenskap er knivskarp bildekvalitet som får fullformatopptak til å minne om mellomformatbilder. Det nesten støyfrie autofokussystemet gjør objektivet ideelt for både dyreliv og gatefotografering, mens den ypperlige bildestabilisatoren gjør det lettere å ta skarpe og detaljerte bilder selv under dårlige lysforhold.

ÅRETS MIKROSYSTEMOBJEKTIV 2010–2011

Olympus M.Zuiko Digital ED 9-18mm F4-5.6

Dette er et supervidvinkelobjektiv konstruert til Olympus’ Micro Four Thirds systemkameraer. Det gir den samme 100° bildevinkelen man kjenner fra et 18–36mm objektiv på et fullformatkamera. Objektivet er forbausende lett og kompakt, og innebærer et unntak fra regelen om at en supervidvinkelzoom må være stor og tung. Det har et ekstremt hurtig og nesten støyfritt autofokussystem, og er derfor også et ideelt objektiv til videoopptak.

ÅRETS PROFESJONELLE OBJEKTIV 2010–2011

Nikon AF-S Nikkor 300mm F2.8G ED VR II

Nikons AF-S Nikkor 300mm F2.8G ED VR II garanterer fotografen høy bildekvalitet selv under de mest utfordrende lysforhold. Den hurtige maksimale blenderåpningen på F2.8 lar fotografen jobbe under svært varierte betingelser, og gjør det mulig å fotografere med korte lukkertider og oppnå myke bakgrunner med en attraktiv bokeh. Objektivet har tre ED-glasselementer for å fjerne fargebrytningsfeil og Nikons Nano-Crystal overflatebehandling reduserer interne reflekser. Dette AF-S Nikkor-objektivet kommer med Nikons VR II bildestabiliseringssystem, og er et naturlig valg for fotografer som spesialiserer seg på naturfotografi, dyreliv og hurtige sportsgrener.

ÅRETS FOTOSKRIVER 2010–2011

EPSON Stylus PRO 3880

Epsons Stylus Pro 3880 er en profesjonell A2+ fotoskriver som er liten nok til å bli regnet som en bordmodell. Skriverens spesialitet er høykvalitets sorthvitt- og fargebilder med utskriftoppløsning inntil 2880×1440 dpi, med Epsons Ultrachrome K3 pigmentbaserte blekkteknologi. To farger er nye i det nifargede settet med blekkpatroner, Vivid Magenta og Vivid Light Magenta, og gir bedre gjengivelse av røde, fiolette og dyprøde nyanser. Epson Stylus Pro 3880 er et utmerket valg for fotografer som har store utskriftvolumer, siden hver blekkpatron har en kapasitet på 80 ml.

ÅRETS FOTOPROGRAM 2010–2011

Apple Aperture 3

Apple Aperture 3 er en vinner når det handler om å organisere bilder på en smart og effektiv måte. Takket være ansiktgjenkjennelse og GPS-tagging gjør denne programpakken det enkelt å indeksere, sortere og finne bilder ved å søke etter personer eller opptakssteder. Programmet er svært enkelt å bruke, og tilbyr mange nye tilleggsfunksjoner sammen med høykvalitets albumproduksjon og multimedie bildepresentasjoner ledsaget av musikk. Det nye konturfølsomme «Quick Brushes»-verktøyet er spesielt nyttig til finretusjering.

More from Morten M. Løberg
Tamron megazoom for Four Thirds
Tamron lanserer nå sitt første objektiv med Micro Four Thirds fatning. Dette...
Read More
0 replies on “EISA-prisene: Canon og Nikon vant de gjeveste prisene”