Eksklusiv kompakt: Leica D-Lux 5

Leica introduserer D-Lux 5 som etterfølger for D-Lux 4. Kameraet kommer i oktober.

Leica D-Lux 5 har det lyssterkt objektivet Leica DC Vario-Summicron 5,1-19,2mm f/2-3,3 ASPH med et zoomområde fra 24 til 90mm. Et omfattende utvalg av automatiske og manuelle innstillinger gjør at Leica D-Lux 5 har et enda større spekter av fotografiske muligheter – fra makro og vidvinkelopptak av arkitektur og landskap til reportasje og portrettfotografering.
I tillegg til 720-piksler HD-video med lagringsformatet AVCHD-Lite, har kameraet praktisk tilleggsutstyr som Leica EVF-1 elektronisk søker, Leica CF 22 blits og håndgrep.

Leica D-Lux 5 har en 1/1,63” CCD bildesensor som er meget stor for denne type kompaktkameraer. Standard oppløsning på 10,1 Mp og store piksler spiller en avgjørende rolle for bildekvaliteten.

Leica D-Lux 5 kan ta bilder i formatene 3:2, 4:3, 9:16 og 1:1. LCD-skjermen har en oppløsning på hele 460 000 piksler.

På Leica D-Lux 5 kan du raskt og enkelt sette de manuelle innstillingene ved hjelp av et nytt ”Clickwheel”. D-Lux 5 har en mengde automatiske funksjoner som dekker de fleste situasjoner. Den kontrollerer O.I.S. bildestabeliseringen, ansiktsgjenkjenning, automatisk kontrastkompensasjon og tilpassede automatiske scenevalg.

Leica D-Lux 5 leveres med det profesjonelle bildeprogrammet Adobe Photoshop Lightroom som gjør at fotografen kan jobbe med sine RAW filer. Det finnes et utvalg av lær og skinnvesker til dette kameraet.

Leica D-Lux 5 leveres i svart utførelse og er tilgjengelig hos din Leica forhandler fra oktober 2010.

Veiledende utsalgspriser:

Leica D-Lux 5           kr. 5.995
Leica håndgrep                   kr. 600

Leica elektronisk søker      kr. 2.600

Beredskapsveske i lær    kr.1.300

Brun skinnveske           kr. 900

Myk skinnveske                    kr. 600

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Adobe pensjonerer Creative Suite
Adobe vil ikke lenger utvikle Photoshop CS. Fra nå av heter det...
Read More
0 replies on “Eksklusiv kompakt: Leica D-Lux 5”