Enøyd stjernefotograf til Nordic Light

Mick Jagger som leopard fotografert av Albert Watson.

Det er nå klart at Albert Watson kommer til fotofestivalen Nordic Light. Watson rangeres som en av de mest innflytelsesrike fotografene i verden i dag.

Mick Jagger som leopard fotografert av Albert Watson.

Mange av fotografiene til Albert Watson er ikoniske portretter av rockestjerner, rappere, skuespillere og andre kjendiser.

Det var på slutten av 70-tallet Watson begynte å kombinere motefotografering med portretter. Mick Jagger, Keith Richards, David Bowie, Johnny Depp, Kate Moss, Alfred Hitchcock, Jack Nicholson, B.B. King og Naomi Campbell er noen av dem Albert Watson har hatt foran kamera.

Han har hatt mer enn 250 forsider i motebladet Vogue, hans bilder brukes også jevnlig i magasiner som Rolling Stone, Time, Vibe, Mademoiselle, GQ og Harper’s Bazaar.

Filmutdannet

Etter å ha studert grafisk design og film- og TV produksjon, flyttet skotten Albert Watson til Los Angeles i 1970. Der begynte han å fotografere, mest for hobbyens skyld. Til tross for at han fra fødselen av har vært blind på ett øye, regnes han i dag som en av verdens mest suksessfulle mote- og reklamefotografer.

Albert Watson har også gjort hundrevis av vellykkede reklamekampanjer for store selskaper som Max Factor, Gap, Levi’s, Revlon og Chanel.  Han har også regissert mer enn 600 TV-reklamer.

I tillegg har han alltid brukt mye tid på egne prosjekter. Arkivene i hans studio i Manhattans West Village er fylt med millioner av bilder og negativer.  Hans store studio brukes også som personlig galleri.

Hans arbeider er vist og omtalt på en rekke museer og gallerier rundt om i verden.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Klart for Dok:13
Dokumentarfotofestivalen Dok:13 i regi av Pressefotografenes klubb arrangeres i år for åttende...
Read More
0 replies on “Enøyd stjernefotograf til Nordic Light”