Enøyd, men vidsynt

Albert Watson. (Foto: Morten M. Løberg)

– Jeg hadde så mye energi som barn. I dag finnes det nok en diagnose for det.

Albert Watson. (Foto: Morten M. Løberg)

Albert Watson sier selv han var hyperaktiv, og all denne energien har han lagt inn i fotografiet siden begynnelsen på 1970-tallet. Det har resultert i et imponerende bildemateriale, som dekker en rekke forskjellkige disipliner. Watson har fotografert alt fra den britiske kongefamilien til Tutankhamons hanske. Da han hadde holdt på i over to timer under foredraget sitt her på Nordic Light i går, ville publikum ennå ha mer. Mannen er fremdeles full av energi. Det lå ikke nødvendigvis i kortene at han skulle bli fotograf, siden han er blind på ett øye.

Albert Watson mester en rekke forskjellig disipliner, og lyssetting hans er ofte både oppsinnsom og enkel på samme tid. Alt dreier seg om å se og ville fortelle en historie.

– Og vi fotografer ender visst opp med å gi dere unge de samme rådene, sier han til alle fotostudentene som besøker Nordic Light. – Dere må bygge opp en kulturell kapital. Se film! Lytt til musikk! Gå i teatret! Les gode bøker! Jeg vet det har blitt sagt av flere her på festivalen, men det kan ikke sies ofte nok. Og du trenger å være lidenskaplig opptatt av fotografi. Hvis du ikke har lidenskap blir du aldri best, sier Watson til forsamlingen.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
TinAgent i tenkeboksen
Rykter vil ha det til at agentbyrået TinAgent har gitt etter for...
Read More
One reply on “Enøyd, men vidsynt”

Comments are closed.