Er du Norges nye fototalent?

Nå kan du delta i en av verdens mest anerkjente konkurranser for up-and-coming fotografer, PDN top 30. Grunnlegger av Bilder Nordic, Inge Helland, skal nominere norske deltagere.

Det anerkjente magasinet Photo District News (PDN) lager hvert år en liste over de 30 største, up-and-coming fotografene verden over.  Utvalgte fotoredaktører, ADer, gallerister, ledere av fotoskoler, agenter og kuratorer blir bedt om å nominere sine talenter, som deretter konkurrerer om å bli en av de 30 utvalgte. I år som i fjor skal Inge Helland, grunnlegger av Bilder Nordic School of Photography, nominere norske talenter til konkurransen. Han ønsker i den sammenheng å invitere deg til å sende inn ditt bidrag for vurdering.

– PDNs 30 er en av de viktigste konkurransene internasjonalt for nye fotografer. Er du blant de utvalgte åpnes mange dører som normalt er lukket. Her har man mulighet til å slå gjennom på internasjonalt plan i rekordfart, noe vi har sett mange tilfeller av tidligere, understreker Helland.

Et av fjorårets talenter, Alex Prager, har gjort kometkarriere etter presentasjonen i Photo District News, med utstillinger på blant annet Museum of Modern Art i New York og James Cohen Gallery i Shanghai.

Denne uka skal Helland sammen med noen av Norges fremste fotografer vurdere norske bidrag.

– Vi leter etter de fotografene som har en klar fotografisk identitet, et konsistent og markant bildespråk, samt et udiskutabelt talent.

De 30 utvalgte fotografene blir presentert i et eget magasin i Photo District News i april 2012.

 

 

Kriterier:

–       Konkurransen er åpen for alle fotografer uavhengig av sjanger.

–       Det er ingen aldersrestriksjoner for å delta, men man må maksimalt ha jobbet profesjonelt som fotograf i fem år.

 

Hvordan delta:

–       Send en mail til sb@bildernordic.no med en kort redegjørelse om hvem du er og hvilken bakgrunn/utdannelse/erfaring du har.

–       Legg ved 10-20 bilder av eget valg, samt en beskrivelse og begrunnelse av innsendt materiale. (Max størrelse pr bildefil: 1Mb.) Bildene skal tydelig vise hvem du er som fotograf. Du kan enten sende inn et eller flere prosjekter, eller et utvalg som klart illustrerer ditt bildespråk.

–       Frist for innsendelse: 28.september 2011 kl 23.59

 

 

 

More from Morten M. Løberg
Anton Corbijn-intervju på Skavlan får pepper
Fredrik Skavlans intervju av rockefotografen Anton Corbijn får strykkarakter av norske fotografer...
Read More
0 replies on “Er du Norges nye fototalent?”