Erlend Sæverud med ny serie på Galleri Geo

© Erlend Michael Sæverud

I Erlend Michael Sæveruds siste utstilling blandes fiksjon, surrealisme og film noir til et tungt og tvetydig univers.

Serien som vises på Galleri Geo i Bergen har tittelen Gate, fra den engelske betydningen av ordet. Historien forankres i en fiktiv bok, The book of Quasar, hvor tanken er å dra universet ned i gatene hvor hverdagslivet lyssettes av quasarer, universets sterkste lyskilder. Uttrykket er gjenkjennbart fra tidligere serier, som Oslo og Crossing, men kanskje enda mer spisset og mørkt.

– Serien er en slags science fiction-historie, hvor gatene lyses opp av quasarer som oppstår når sorte hull fortærer alt som befinner seg rundt. Fotografiene har store, sorte flater som representerer porter til parallelle verdener. Tanken er at disse portene er metaforer for våre egne ukjente sider, hvor vi kan gå inn å utforske vårt menneskelig vesen og våre egne liv, forteller Erlend.

© Erlend Michael Sæverud
© Erlend Michael Sæverud

Serien er laget for utstillingen i Bergen og Erlend har jobbet med bildene over en periode på tre måneder. Det blir også første gang bildene vises for et publikum.

– Jeg tok kontakt med Galleri Geo i Bergen for å høre om jeg kunne passe inn i dere profil. Det ble full klaff og de ønsket en utstilling med mine bilder. Jeg bestemte meg for å gjøre en ny serie og laget da først en historie som en slags grunnpilar for bildene. Ved å bake bildene inn i en fiktiv historie skaper jeg rammer for meg selv som gjør det lettere å finne de motivene jeg trenger til historien, avslutter Erlend.

Resultatet kan sees fra og med i kveld hos Galleri Geo.

www.gallerigeo.no

Written By
More from Pål Otnes
Gjev pris til Akseli Valmunen
For tredje gang deler Fotografiska ut stipendet ”Young Nordic Photographer of the...
Read More
0 replies on “Erlend Sæverud med ny serie på Galleri Geo”