Et fotografisk blikk på Høstutstillingen

Common Sensibility. Foto: Jo Bentdal

I dag åpner Høstutstillingen og mye god fotografi fått plass. Her finner du både gjengangere, og nyere  navn i høstutstillinssammenheng, som Jo Bentdal og Dag Nordbrenden.

Årets høstutstilling har gitt alle verk god plass, og mange av kunstnerne har med flere verk. Dette gir utstillingen en større helhet og mer ro til å studere hver enkelt kunstner og deres arbeid. 70 kunstnere er representert med til sammen 104 verk.

Verdt å merke seg er Dag Nordbrendens serie på seks fotografier som utforsker den ruinerte feriedrømmen. Gribbene som venter på ruinenes hustak. En svart elv som renner der bassenget skulle vært. Bildene er fra et ferieboligprosjekt i Brasil med norske investorer som havarerte i et vell av skandaler. En slitt reklameplakat viser hvordan ferielandsbyen skulle ha blitt.

Jo Bentdal er debutant på Høstutstillingen. Hans serie Common Sensibility er vare portretter av tre unge piker, og tar for seg forholdet mellom tradisjon og autoritet kontra individuell identitet. Debutant på Høstutstillingen er også Cathrine Maske, som opprinnelig er glasskunstner.

Både Mikkel McAlinden, Bjarte Bjørkum og Raymond Mosken må regnes for veteraner på høstutstillingen. Raymond Mosken er antatt med to av sine klassiske sorthvittbilder fra luftperspektiv. Både Mikkel McAlinden og Bjarte Bjørkum går for de helt store formatene. McAlinden med verkene ”Oslo hovedbrannstasjon” og ”Oriental Evening” og Bjarte Bjørkum med et bilde fra serien ”Stengt for publikum”.

Nina Strands tre små fanziner i forskjellige nyanser av rosa henger fra en stang på veggen. De tre bindene ”Backstage”, ”Solo” og ”Det fiktive Forhold”  viser Nina Strands undrende univers i tekst og bilder, om hvordan det er å være kunstner – om samarbeid, ensomhet og kjærlighetsliv.

Årets høstutstilling er å anbefale, vel verdt et besøk.

Høstutstillingen
Kunstnernes Hus, Oslo
12. september – 18. oktober
www.hostutstillingen.no

 

More from Kristin Skåmedal
Arnfinn Johnsens Gull får førstepris
Fotograf Arnfinn Johnsens bok ”Gull – 101 portretter av norske OL-vinnere” har...
Read More
0 replies on “Et fotografisk blikk på Høstutstillingen”