Et godt motiv

Bilde av Birgitte Sigmundsatd

Foto-og videokunstner Birgitte Sigmundstad åpner utstilling i RAM galleri i Oslo 22. november. Hun har jobbet dokumentarisk med foreldre som i to videoer forteller om erfaringene med å ha barn som jobber som kunstnere.

Kunstnerne er fra ulike felter – det er billedkunstnere, musikere og skuespillere. “Det gode motivet” tematiserer hvilke forventninger og ønsker foreldrene har for barnas yrkesvalg, og hva skjer med deres spesielle ønsker for sitt barn og for deres generelle forhold til kunst når barna realiserer dette yrkesvalget?

Sigmundstad har i flere prosjekter jobbet med kunstnerisk rekonstruksjon. Selv beskriver hun det slik:
– Hensikten med filmen er å gi et bilde av hvordan vi – sett gjennom foreldrenes øyne –  forholder oss til kunst og kunstnere. Hvor står kunstnermyten i dag, og hvordan regnes kunstnerlig suksess?

Selv deltar Sigmundstad i begge  av utstillingens filmer. I den ene filmen skildrer foreldrene hennes stolt søsterens julekort fra kulturministeren. Søsteren er også kunstner. Den andre filmen er en samling intervjuer med foreldre av et utvalg norske kunstnere, inkludert kunstnerens mor.
Birgitte Sigmundstad er en mye benyttet videokunstner som i tillegg til gruppeutstillinger internasjonalt og her hjemme i et bredt spekter, har gjort en rekke separatutstillinger, seinest i Stenersenmuseet i 2008 og i Kunstnerforbundet i 2010. Tidligere i år fikk hun mye positiv oppmerksomhet for bestillingsverket “Samleren” til utstillingen “Sonja Henie – konstruksjonen av et bilde” på Henie-Onstad Kunstsenter. Birgitte Sigmundstad er utdannet ved Surrey Institute of Art and Design. Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.

Foto: Birgitte Sigmundsatd
Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
En stipendiat i Paris: Film
Jeg føler meg litt som pressefotografene i gamle dager. På reise fikk...
Read More
0 replies on “Et godt motiv”