Familieidyll til topps i Leserbildet # 5

Gunnbjørg Hage

Leserbildet er Fotografis uformelle leserkonkurranse. og denne gangen falt juryen for den fine stemningen i Gunnbjørg Hages bilde av besteforeldre og barnebarn samlet rundt bordet. 
Gunnhild sier selv om bildet:
«Dette var en av disse kalde sommerdagen på Vestlandet i år. Vi var på ferie i barndomshjemmet til min far. Og plutselig mens besteforeldre og barnebarn hygget seg med kaffe og prat i bestestuen kom solen inn gjennom stuevinduet og rammet inn denne nærmest rituelle handlingen det er å samles rundt bordet. Disse feriene er noe som barnebarna gleder seg til hver sommer, å reise til Hestadgrend i Sunnfjord, der tempoet er rolig og kaffekoppene viktige.

Jeg liker å fotografere mennesker samlet rundt bordet, det er en sosial hendelse med mange fortellinger i seg. Jeg prøver å fange stemningen i situasjonen og vise de ulike aktørenes rolle. Utfordringen kan være at det fort blir poseringsbilder og siden jeg ofte fotograferer min egen familie og slekt får jeg kort tid før de blir utålmodige. Her var jeg rask og klar og fikk fotografert dem mens de var i situasjonen.
Til vanlig jobber jeg med dokumentarfilm for barn og unge, og bruker observasjon som tilnærming og metode.»

Øvrige finaledeltakere:lite Norsk dokumentarfotografi i dag
Stian N Andreassen
Henning S. Pettersen
Marit Slinning
Cornelia Vikan
Line Jenhaug
John A Roksvåg
Svein Ivar Ask
Tonje Indrearne
Maren Klemp
Kristin Risa
Asle Jøssang

Vi gratulerer vinneren, boken «Norsk dokumentarfotografi i dag» er på vei i posten.

Delta du også
For å være med i neste runde av Leserbildet må vi ha ditt bidrag innen 29. oktober, men bilder kan sendes inn fortløpende, de blir med i juryering i forkant av hver neste utgivelse. Du finner all informasjon om konkurransen her

More from Kristin Skåmedal
Gjev pris til Bjørn Sterri
Bjørn Sterri’s portfolio «Family Photographs» ble stemt som favoritt av en gruppe...
Read More
0 replies on “Familieidyll til topps i Leserbildet # 5”