Får ikke vise Cartier-Bresson

Fotografi av Henri Cartier-Bresson

The Henri Cartier-Bresson Foundation og Cartier-Bressons enke nekter Nordic Light å vise en tidligere upubliserte serie Cartier-Bresson fotograferte under frigjøringen av Paris i 1944.

Fotografi av Henri Cartier-Bresson

Bildeserien, som består av ca. 20 fotografier, ble kjøpt av en privat samler gjennom en kunsthandler i fjor. The Henri Cartier-Bresson Foundation og Cartier-Bressons enke påstår at bildene er stjålet og truer både samleren og Nordic Light med søksmål om de trosser kravet om å avlyse utstillingen. Det er Nordic Light som melder dette på sine hjemmesider søndag kveld.

– Vi har vært ute en vinterdag før og lar oss ikke skremme av slike konfrontasjonen, sier Nordic Lights festivalsjef Anne-Lise Flavik til oss i kveld. – Imidlertid må vi ta hensyn til samleren som ikke orker den følelsesmessige belastningen. Vi har derfor avlyst utstillingen og vil i stedet jobbe videre med å få en juridisk avklaring med tanke på å kunne vise disse sjeldne bildene på neste års festival, sier Flavik.

Henri Cartier-Bresson (1908-2004) fra Frankrike er kanskje en av de mest betydningsfulle og komplette fotografene fra 1900-tallet. Utstillingen som skulle ha kommet til festivalen var en enestående samling av klassiske pressefotografier tatt under frigjøringen av Paris i 1944.

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Fotovideo + Scandinavian Photo = sant
Svenskeide Scandinavian Photo overtar aksjemajoriteten i Fotovideo Norway AS.
Read More
0 replies on “Får ikke vise Cartier-Bresson”