Får kundene bildene sine?

FotoKnudsen er konkurs

Norske amatørfotografer har over fem millioner digitale bilder i Minnebanken hos FotoKnudsen som slo seg selv konkurs i dag. Bostyret bestemmer om eierne får tilgang til databasen.

«Styret i Fyllingsdalen Foto AS (tidligere FotoKnudsen AS) har besluttet å begjære oppbud (be om konkurs). Vi beklager de ulemper dette medfører for våre kunder», skriver ledelsen i FotoKnudsen.

Daglig leder Ole Bjørn Knudsen har ledet familiebedriften siden 1988.

– Dette er naturlig nok en tung dag, sa Knudsen til Kulkturnytt på NRK1 i ettermiddag. Familien Knudsen har drevet firmaet i over 50 år. Over 200 ansatte mister jobben.

 

Tapte en million i måneden i fjor

FotoKnudsen har tapt penger gjennom flere år etter at fotobutikkene måtte omstille seg fra filmbaserte amatørbilder til digital teknikk. I fjor var underskuddet på 11 millioner og selv om bedriften håpet på et noe bedre resultat så man ingen annen utvei enn å begjære seg selv konkurs. Knudsen anslår at han og familien har tapt mer enn 50 millioner kroner på FotoKnudsen de siste 12 årene.

Mange kunder har bildene sine liggende  på FotoKnudsens servere. Tilgangen hit er nå stengt og det er opp til bobestyren å avgjøre hva som skal skje med dette. FotoKnudsen har sete i Bergen og det er Bergen tingrett som oppnevner bobestyrer.

–  Jeg kan ikke forestille meg at det kommer en situasjon der disse bildene ikke blir tatt vel vare på, og blir gjort tilgjengelige, sier Ole Bjørn Knudsen til Bergens Tidende.

FotoKnudsen er konkurs
FotoKnudsen er konkurs

 

 

Tags from the story
,
More from Morten M. Løberg
Smått og godt fra Nikon
Nikon har lansert flere nye kompaktkameraer, blant annet en avansert og en...
Read More
0 replies on “Får kundene bildene sine?”