Fare for hotellstreik truer Nordic Light

Foto: Wigdis Wollan

Partene har frist til midnatt med å bli enige i hotell- og restaurantoppgjøret. Ikke en gang riksmegleren tror på en løsning innen fristen. Hvor skal Nordic Light-gjestene bo hvis det blir streik?

Hvis ikke partene blir enige i løpet av natten blir det streik på norske hoteller fra i morgen tidlig. Foreløpig er ikke hotellene i Kristiansund tatt ut i streik, men nye hoteller vil trolig bli tatt ut i streik daglig fram til Nordic Light åpner om ei snau uke – hvis det blir streik.

Partene virket ikke særlig optimistiske i kveld, men det kan også være en del av taktikken og spillet som alltid omgir innspurten i en mekling. Diskusjonen går utelukkende på økonimi og arbeidsvilkår. Hotell- og restaurantansatte har krevet en kraftig justering av minstelønna. Først i morgen tidlig vet vi om det blir streik eller ikke. En eventuell streik vil trolig ikke ramme viktige sammfunnsfunksjoner og tvungen lønnsnemd ligger i så fall sannsynligvis langt fram i tid.

– Hva gjør dere hvis det blir streik? Vi stiller spørsmålet til festivalsjef Anne Lise Flavik i Nordic Light.

– Det er et godt spørsmål. Blir det streik må vi prøve å finne ut hvor mye ledig det er på hoteller, pensjonater og i campinghytter rundt omkring. Vi må se om det finnes muligheter for privat innkvartering. De inviterte gjestene skal vi alltids få tatt oss av, men det kan bli vanskelig med alle tilreisende gjester. Vi får håpe i det lengste på en løsning slik at vi unngår streik, sier Flavik.

– Partene virket ikke særlig optimistiske tidligere i kveld.

– Nei, vi er veldige urolige. Blir det streik og hoteller i Kristiansund blir tatt ut er det klart at vi havner i en veldig vanskelig situasjon.

– Får du sove godt i natt?

– Ha, ha, jeg er på jobben klokka seks uansett, kanskje det ikke blir tid til å legge seg!

SISTE: Det er ingen avklaring ved midnatt. Partene fortsetter meklingen utover natta. Dersom de ikke blir enige, blir 2.000 hotellansatte tatt ut i streik fra i morgen tidlig.

Fra åpningen av Nordic Light i 2011. Men får de frammøtte en seng å sove i etterpå? Foto: Wigdis Wollan
More from Morten M. Løberg
Fotografis sommernummer i salg
Fotografi nr. 4 er i salg i Narvesen i dag og skal...
Read More
0 replies on “Fare for hotellstreik truer Nordic Light”