Film og foto på Cinemateket

Filmen "Jordens Salt" om den breasilianske fotografen Sebastiao Salgado er første film ut i serien "Film og foto".

Denne våren lanserer Cinemateket, Bilder Nordic School of Photography og Fotografi «Film og foto», et filmprogram for alle som har en interesse i fotografiet.

Film og fotografi har et sterkt slektskap og Fotografi samarbeider nå med Bilder Nordic School of Photography og Cinemateket om å vise en serie filmer som fokuserer på fotografiet. Frem til sommeren har det blitt satt opp følgende to filmer:

20. april: Jordens salt. I over 40 år har den brasilianske fotografen Sebastiao Salgado reist rundt i verden og tatt bilder av konflikter, menneskelig lidelse og naturens skjønnhet. Filmen er enkel i sitt formspråk, og store deler av den består kun av Salgados velkomponerte, men ofte grusomme, fotografier. Hans erfaringer gjorde at han i en lang periode valgte å legge fotoapparatet på hylla. Han flyttet hjem til barndomsgården og plantet ny regnskog på den enorme eiendommen som for lengst var utarmet på grunn av hogst. I dag er plantasjen et naturreservat og den fungerer som modell for å få lignende, utpinte landarealer til å blomstre igjen.
Wim Wenders og Salgados sønn Juliano Ribeiro Salgado har laget en vakker og sterk dokumentar legenden Salgado.

15. juni: Finding Vivian Meier. Finding Vivian Maier er en dokumentar om den mystiske barnepiken, som i all hemmlighet tok over 100,000 fotografier, en skatt som skulle gjre henne til en av det 20. århundrets fremste fotografer. Maiers fotografier var ukjent inntil lokalhistorikeren John Maloof kjøpte noen av negativene hennes på en auksjon i 2007. Han ble fascinert og klarte å spore opp resten av negativene og eiendelene hennes i 2009, etter hennes død. Maier jobbet som barnepike i omtrent 40 år og i løpet av den tiden tok hun sine fotografier, hovedsakelig av mennesker på gatene i Chicago. De to regisørene John Maloof og Charlie Siskel går grundig til verks for å finne mer informasjon om den avdøde fotografen.

For oppdatert informasjon om «Film og foto» samt billettkjøp, se Cinematekets hjemmesider.

www.cinemateket.no

Written By
More from Redaksjonen
Gunnar Smoliansky til Shoot Gallery
Den svenske pioneren er godt kjent i sitt hjemland, men det er...
Read More
0 replies on “Film og foto på Cinemateket”