Førjulsforedrag med Eskildsen og Sobol

Fotografi av Jacob Aue Sobol

Tradisjonen tro inviterer Bilder Nordic School of Photography til et gratis førjulsforedrag. I fjor var det finskamerikanske Arno Minkinnen, i år har de invitert to unge danske talenter – Joakim Eskildsen og Jacob Aue Sobol.

Fotografi av Jacob Aue Sobol

 

De to unge danskene har en helt ulik tilnærming til fotografi, og Jacob Aue Sobols direkte og intense uttrykk i sorthvitt står i sterk kontrast til Joakim Eskildsens delikate fargebilder. De har likevel en ting til felles; de utgjør kremen i neste generasjons dansk fotografi.

Joakim Eskildsen er mest kjent for sine  fargebilder, og hans siste prosjekt om romfolket har rørt en hel verden. Joakim begynte som lærling allerede som 15-åring, og har idag en mastergrad i fotografi fra Helsinkiskolen. De siste seks årene har han jobbet tett sammen med forfatteren Cia Rinne, der de har utforsket hvordan ord og fotografier kan styrke hverandre. Joakim var ett av trekkplastrene til årets Nordic Light-festival i Kristiansund, og han har mottatt flere utmerkelser for bildene sine.

Jacob Aue Sobol er kjent for sine personlige, direkte og intense snapshot-aktige fotografier fra Grønland, Guatemala og Tokyo. 35-åringen fra København startet sin karriere på den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft og på Fatamorgana i København. Deretter reiste han til en avsides bygd på Grønland, hvor han levde som selfanger med sin grønlandske kjæreste i tre år. Oppholdet resulterte i boken Sabine, som er et sterkt portrett av kjæresten Sabine og den grønlandske kulturen. Jacob har  vært en del av det anerkjente bildebyrået Magnum siden 2007, og han har vunnet en rekke internasjonale priser for arbeidene sine.

Så unn deg en pause i juleforberedelsene, og nyt en kveld med noe av det beste skandinavisk fotografi har å by på.

Dette skjer tirsdag 13 desember kl 18.30 i auditoriet på NITH (Galleri Oslo), Schweigaardsgate 14, Oslo. Det er gratis inngang, men påmelding er påkrevd. Reserver din plass her.

Se flere av Joakims bilder på hans hjemmeside her.

Se flere av Jacobs bilder på hans hjemmeside her.

 

Fotografi av Joakim Eskildsen
More from Morten M. Løberg
Cubansk fotografi på Nordic Light
Nordic Light åpnet i går med den tradisjonelle gateparaden fra utstilling til...
Read More
0 replies on “Førjulsforedrag med Eskildsen og Sobol”