Førsteinntrykk: Canon EOS 7D Mk II

EOS 7D Mark II BODY up FRT

Sjelden har vel et nytt kamera vært så ventet og så lite overraskende som Canons EOS 7D Mk II, som ble lansert under selve Photokina-messen. EOS 7D var uhyre populær da den kom i 2009, og eneste Canon-alternativ for dem som ikke ville, eller kunne, kjøpe fullformat, og likevel stilte profesjonelle krav til utstyret.

(Dette førsteinntrykket ble først publisert i Fotografi nr. 6-2014 – på papir og nettbrett.)

Det er den samme nisjen EOS 7D Mk II er beregnet på å fylle, men i dag er konkurransen hardere. Canon har vært forsiktige, både med å eksperimentere med det ytre, og å øke oppløsningen eller spisse banebrytende teknologier i de nye kameraene. Tilsynelatende er det også en ganske beskjeden oppgradering vi ser i EOS 7D Mk II.
Men under skallet er det ikke mye av det gamle. Canon spiller på gjenkjennelighet og endrer ikke teknologi som funker. Det er fotografenes reelle ønsker Canon satser på å tilfredsstille. Enten det er snakk om ytelse eller brukeregenskaper.
Huset er særdeles tillitvekkende bygd. Det er ganske tungt, og inneholder et skrog av kraftig magnesiumlegering. Utenpå er det godt værbeskyttet, nær EOS 1-serien. Inni kameraet finnes en ny CMOS-brikke med doble sensorer, slik vi kjenner fra EOS 70D. EOS 7D har dermed også den hybride autofokusen som kombinerer hurtighet og nøyaktighet både under stillbildeopptak og videoopptak.
Bildebrikken har for øvrig 20 Mp, og kameraet er utstyrt med en kraftig og rask lukker – det går unna med 10 bilder i sekundet. Her er også Full HD video i 60p med fulle lydmuligheter, USB 3.0 for rask overføring (men WiFi krever tilleggsutstyr), og den fine autofokusen vi kjenner fra EOS 5D Mk III.

I stedet for en konklusjon

Ingen tvil om at EOS 7D Mk II vil krige i det trange entusiast- og kostnadsbevisste proffmarkedet, men hvor godt det vil klare seg i den krigen, avhenger svært mye av om publikum bytter ut store speilreflekssystemer med mer kompakte speilløse alternativer. Kanskje fra Canon selv?

Tags from the story
, ,
More from Toralf Sandåker
Samsung fortsetter i Norge
Samsungs fremtid i fotobransjen er gjenstand for rykter etter at selskapet bekreftet...
Read More
0 replies on “Førsteinntrykk: Canon EOS 7D Mk II”