Samsung fortsetter i Norge

Samsung NX1 har en ny bakbelyst 28 Mp EPS-C CMOS bildebrikke.

Samsungs fremtid i fotobransjen er gjenstand for rykter etter at selskapet bekreftet at de trekker seg ut av kameramarkedet i England og Tyskland. Men i Norge fortsetter Samsung å satse på NX-serien.

Gunnar Wahlbeck, Group Product Manager i Samsung Nordic, skriver i en e-post til Fotografi fredag 27. november at Samsung fortsatt vil selge NX-systemet i Norden. Spekulasjoner om at Samsung trekker seg ut av det norske markedet begynte å svirre for alvor da Japan Photo for kort tid siden solgte ut sine Samsung-kameraer for skamløst lave priser, og kunngjorde at Samsung går ut av Japan Photos sortiment.

Wahlbeck kan ikke kommentere hva Japan Photo har gjort, men, viser til at de ikke har kjøpt inn fra Samsung Nordic, men fra en leverandør i Europa. De norske forhandlere som kjøper direkte fra Samsung Nordic har fortsatt kameraer i salg, og Samsung vil fortsette å lever NX-systemet.

Den 19. november kunngjorde tyske FotoMagazin.de at Samsung trekker seg ut av det tyske markedet, og denne uken publiserte engelske Amateur Photographer at Samsung i Storbritannia slutter å selge foto- og videokameraer på grunn av «mangel på etterspørsel».

Samsung NX-1 et imponerende kamera

Koreanske Samsung er store på TV- og mobilmarkedet, men har ikke klart å selge store volumer av sine digitalkameraer i Europa. Dette til tross for at deres fremste systemkamera Samsung NX-1 av mange ble regnet for å være en av de viktigste nyhetene på fjorårets Photokina.

Flaggskipet i NX-systemet er NX-1, som er et semiprofesjonelt speilløst systemkamera med 28 Mp APS-C CMOS-brikke og svært høy ytelse både til videoopptak og stillbilder. Kameraet tar 4 K video i en kvalitet som bare matches av dyrere profesjonelle videokameraer. Da Fotografi testet NX-1 i nr. 1-2015, skrev vi «Samsung NX1 er sensasjonelt bra, selv om noen ergonomiske detaljer kunne vært bedre. Høyere ytelse og bedre bildekvalitet har vi ikke sett i denne klassen. Det er dessuten like bra til video som til stillbilder. Imponerende!»

Tags from the story
,
More from Toralf Sandåker
Pentax K1 – endelig fullformat
Pentax K-1 er her. Ryktene har vært mange, bekreftelsene har vært nesten...
Read More
One reply on “Samsung fortsetter i Norge”

Comments are closed.