Foto for Kongo

© Georg Aamodt

Avgangsstudentene på fotografilinjen ved Norges Kreative Høyskole har, i samarbeid med National Geographic fotograf Marcus Bleasdale, startet opp prosjektet Foto for Kongo som har som mål å hjelpe foreldreløse barn i Kongo.

Prosjektet Congo Kids Initiative (CKI) støtter barn berørt av den lange krigen i Øst-Kongo. 5,5 millioner mennesker er blitt drept siden 1997 og behovet for oppmerksomhet er unektelig tilstede. Marcus Bleasdale har arbeidet i Kongo i de siste 17 år og har satt fokus på bruken av konfliktmineraler i produksjoner av bl.a. datamaskiner og smart telefoner.

– Vi har i tre uker nå arbeidet med å sette prosjektet på dagsorden og vi har så langt samlet inn over 40 000,- kroner som er anskaffet gjennom å bytte fotografiske tjenester mot donasjon til barnehjemmet, forteller studenten Georg Aamodt. – Vi ønsker å vise at fotografiet kan benyttes til mer enn overfladisk underholdning. Vi vil gjøre en forskjell med dette prosjektet og bidra med å gjøre verden til et litt bedre sted for de som trenger hjelp. Vi vet at vi ikke kan løse situasjonen i Kongo med dette, men vi kan i det minste bidra med å gi de aller minste en tryggere start på livet.

– Hvordan ble ble studentene involvert i dette prosjektet?

– Vi har en tradisjon med kundeoppdrag i løpet av studiet. Vi kom i kontakt med Marcus Bleasdale
etter å ha hørt om prosjektet. Vi hadde vårt første møte med Marcus i mai i fjor, og har siden da
jobbet med å finne ut av hvordan vi kunne bidra. Vi mener at dette er et av de beste prosjektene vi
kunne jobbe med.

– Hvilken rolle spiller fotografiet i prosjektet?

– Vi vil gjerne motivere andre skoler, individer eller organisasjoner til å bidra i dette arbeidet og vi vil
gjerne gi prosjektet et lengre livsgrunnlag gjennom engasjement fra allmenheten. Vi skal i løpet av de fem ukene vi arbeider med dette prosjektet, både gjennomføre fotokurs, fotograferinger og arrangere en salgsutstilling. I tillegg til dette promoterer vi prosjektet og CKI på sosiale medier som Facebook og Instagram slik at publikum skal få øynene opp for hva CKI jobber for og hvordan vi kan hjelpe. Vi bruker vår fotografiske kompetanse til å samle inn penger til dette formålet, avslutter den engasjerte fotografen.

Har du lyst til å bidra, eller vil vite mer om prosjektet kan du besøke studentenes Facebook-side:

www.facebook.com/fotoforkongo

Written By
More from Pål Otnes
Arne Beck kåret til Årets Fotograf NFF 2018
Årets Fotograf er Norges Fotografforbunds årlige konkurranse. I år var det Arne...
Read More
0 replies on “Foto for Kongo”