Tidsskriftet FOTO legges ned

De ansatte fikk den triste beskjeden torsdag 29. januar. Det svenske tidsskriftet FOTO legges ned etter 75 års utgivelser. Det er Aller i Sverige som gir ut FOTO, og Stina Abenius, publisistisk direktør i Aller Media sier at tidsskriftet har sloss med lønnsomheten i flere år.

Det svenske tidsskriftet FOTO blir lagt ned etter nr. 3-2015, som kommer i februar.
Det svenske tidsskriftet FOTO blir lagt ned etter nr. 3-2015, som kommer i februar.

Siste utgave av FOTO blir nr. 3-2015, som kommer ut i handelen i slutten av februar. Tidsskriftet er, som Fotografi, medlem av EISA, som organiserer lyd-, bilde og underholdningstidsskrifter i hele Europa. Tidsskriftet har en 75-årig historie, og dagens tidsskrift er en direkte fortsettelse av Aktuell Fotografi & FOTO etter at Allers förlag i Sverige i 1992 kjøpte opp FOTO & Video og slo dette sammen med Aktuell Fotografi, som Aller eide. Fra 1994 ble navnet ganske enkelt FOTO.

Beslutningen om å legge ned tidsskriftet kom bare kort tid etter at redaktøren gjennom 26 år, Jan Almlöf, gikk av i fjor. tidsskriftet ble startet i 1939 med den svenske prins Lennart Bernadotte som første redaktør. Med et opplag på rundt 35.000 har FOTO i en årrekke vært Skandinavias største seriøse fototidsskrift. FOTO har henvendt seg først og fremst til avanserte amatører og profesjonelle fotografer, og har dekket svensk og internasjonal fotografi i tillegg til en teknisk del med nyheter og tester av fotoutstyr.

Selv om papirmagasinet legges ned, kommer nettsiden www.tidningenfoto.se til å drives videre av Bonniers, som overtar ansvaret for nettstedet fra slutten av februar.

Tags from the story
,
More from Toralf Sandåker
Test: Slik er Leica Q
Rett før sommerbygene er over oss slipper Leica som lyn fra klar...
Read More
0 replies on “Tidsskriftet FOTO legges ned”