Foto og dikt

Fotograf Eivind H. Natvig har gitt ut boka «Hit» med dikt av Gro Dahle. Det har blitt en stillfaren, men utsøkt fotobok.

Kombinasjonen av fotografi og dikt er ikke ny, men det er ikke så vanlig heller. Ideen til akkurat denne boka kom fra en annen fotograf, Tom Hatlestad, som møtte Natvig i Bangladesh. Hatlestad var invitert til fotofestivalen «Chobi Mela» i Dhaka med sitt fotoprosjekt «På sporet av frihet» da han fikk se Natvigs poetiske bilder – og satte ham i kontakt med lyrikeren Gro Dahle.

«Hit» er ingen stor eller omfattende bok og jeg er ingen diktanmelder, så jeg skal avstå fra å mene så veldig mye om boka som helhet, men Natvig dyrker her en poetisk bildestil som sikkert inspirerer også en dikter. Bildene er pinhole-bilder fotografert med et digitalt speilreflekskamera. Boka er trykt på utsøkt papir som kler bildene og er lekkert innbundet.

Eivind H. Natvig er mest kjent som fotojournalist, tilknyttet bildebyrået Moment Agency i Oslo. Han studerte fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo i årene 2000 til 2006 og har har flere plasseringer i pressefotografenes fotokonkurranse Årets bilde. Han arbeider nå utelukkende med større prosjekter som ligger hans hjerte nær, som han sier. Han har mottatt stipender fra blant andre stiftelsen Fritt Ord og Norsk kulturråd.

Foto fra boka "Hit" av Eivind H. Natvig
Foto fra boka «Hit» av Eivind H. Natvig
Natvig3029
Faksimile fra boka «Hit» med fotografier av Eivind H. Natvig og dikt av Gro Dahle

More from Morten M. Løberg
Elite Foto: Grei og god fotobok
Elite Fotos fotobok skåret høyt i Fotografis test for et drøyt år...
Read More
0 replies on “Foto og dikt”