Eurofoto: Fotobok med jevn og god bildekvalitet

Du kan laste ned Fotografis testbok og bestille den selv dersom du vil se hvordan det ferdige produktet faktisk ser ut fra de forskjellige leverandørene.

Forrige gang Fotografi testet fotobøker var Eurofotos bok best i test. Denne gang havnet de på en delt femteplass til tross for at de scorer like høyt på bildekvalitet. Hva har skjedd?

Du kan laste ned Fotografis testbok og bestille den selv dersom du vil se hvordan det ferdige produktet faktisk ser ut fra de forskjellige leverandørene.

Svaret er: Ingen ting. Eurofotos fotobok har ikke blitt dårligere, snarere tvert i mot. Det er andre produkter som har blitt enda bedre eller med mer spennende løsninger og detaljer. Toralf Sandåker, som har utført testen for Fotografi, konkluderer nemlig med at bildekvaliteten i Eurofotos bok er “meget god”, både når det gjelder farger og sorthvitt. Saken er nemlig den at alle leverandørene Fotografi har testet har gode produkter. Og bildekvaliteten er selvfølgelig det viktigste for mange.

Uansett hvilken fotobokprodusent du velger får du et godt produkt som de aller fleste vil være meget godt fornøyd med

I vår forrige fotoboktest stakk Eurofoto av med seieren knepent, nettopp fordi bildekvaliten er god og jevn, men også den fikk litt kritikk av vår strenge jury. Det ser ut som om Eurofoto leverer det samme produktet som før, bare nettløsningen er kraftig forbedret.

Grunnen til at Eurofoto slo Elite Foto på målstreken sist, var at bildekvaliteten var en aning jevnere og totalt litt bedre. Dessuten hadde de en løsning for Mac (og Linux for den del), ikke bare Windows som Elite Foto hadde da.

Derfor er det interessant å konstatere at i vår test med gjennomgående bare gode resultater, er Eurofoto altså passert av de fleste på vel to år. Boka er fremdeles god, nettløsningen er forbedret, men dette er fremdeles litt «2009».

Her er bildekvaliteten absolutt bra, og litt jevnere enn hod flere av konkurrentene. Den som kan lage eget smussomslag, lett vil kunne frembringe et svært attraktiv produkt, men det koster litt innsats.

Eurofotos bok er en enkel og nøytral fotobok med god kvalitet på både innbinding og bildekvalitet, men uten å begeistre spesielt. Toralf Sandåker gir produktet karakteren 7,3 (av 10).

30 sider med stivt omslag i format 30×30 cm koster 549 kroner inkludert levering i butikk.

Du kan lese hele testen med 7 forskjellige fotobokprodukter i siste nummer av Fotografi (8/2011) som er i handelen hos Narvesen ut januar måned.

Vi har tidligere omtalt her på Fotografi.no: Blurb fotobok.

Hvis du vil bestille din egen fotobok med Fotografis testbilder for å se hvordan Eurofotos fotobok egentlig ser ut, kan du hente ut hele fotoboka som en pdf-fil, samt testbildene hvis du ønsker det  her. (Fotoboka som pdf-fil er det første bildet)

Slik har vi testet

Vår fotoboktest har pågått gjennom flere måneder og har handlet om å velge ut bilder, gå gjennom løsningene fra 7 ulike produsenter og lage en bok som alle kunne reprodusere med ssmå variasjoner. Her er måten vi har bedømt resultatene på:

Designprosessen
Vi har tatt utgangspunkt i at vi ville lage en egen design med rene sider, luft og sober skrift der vekten er lagt på presentasjon av bildene. Vi har vurdert å bruke de ferdige malene der det er mulig. For noen leverandører var designverktøyene så enkle at vi måtte lage ferdige høyoppløste bilder for hver hele side.

Den fysiske boken
Boken skulle være i format 30×30 cm i stivt bind med smuss- omslag med eget design og bilder. Bare en leverandør kunne levere smussomslag, men flere hadde meget gode alternativer. To leverandører kunne ikke tilby bildeomslag i dette formatet. Vi har vurdert helheten i tilbudet og kvaliteten på det fysiske produktet, både innbinding og papir. Vi har også vurdert helheten i hvordan boka fremstår.

Bildekvalitet
Bildekvalitet har vi tillagt stor vekt i vår endelige bedømmelse, sammen med det fysiske produktet. Vi har vurdert fargegjengivelse, detaljgjengivelse, fargemetning og ikke minst stabil gjengivelse. Vi har også vurdert sorthvittbilder for fargenøytralitet og toneskala.

Konklusjon
De tre punktene designprosess, fysisk bok og bildekvalitet er vurdert samlet slik at designprosessen teller litt mindre enn hver av de to andre punktene. Sluttkarakteren er vår kvalifiserte bedømmelse for boka og tjenesten i sin helhet uavhengig av pris.

Tags from the story
, , ,
More from Morten M. Løberg
Navnløse fotografer viser Kina
Fredsprisutstillingen på Nobels fredssenter i Oslo viser oss blant annet Kina i...
Read More
One reply on “Eurofoto: Fotobok med jevn og god bildekvalitet”

Comments are closed.