Fotofest i Trondheim

"Donna che Allatta". Fotografi av Oliviero Toscani for Benetton.

Norsk fotofagskole i Trondheim arrangerer Fotofest Trondheim med den kontroversielle italienske fotografen og reklamemannen Oliviero Toscani som trekkplaster. Det er litt av et scoop å få ham til Norge.

"Donna che Allatta". Fotografi av Oliviero Toscani.

Andre har prøvd tidligere, men da har det strandet på penger – Toscani er dyr. Han er mest kjent for sine ikoniske reklamekampanjer for Benetton, men han har en lang internasjonal karriere som fotograf og reklamemann.

Trondheim fotofest åpner 13. oktober da Toscanis utstilling åpner og festen pågår til 16. oktober. Av andre som besøker festen er Claire Rosen, amerikansk fotograf som arbeider i grenselandet mellom mote og portrett, og den klassiske reportasjefotografen Malik Nejmi, marokkaner bosatt i Paris. Erik Almås er Trondheimsgutt med internasjonal suksess og base i San Francisco, og kommer også til Trondheim fotofest. Det gjør også en av Sveriges mest spennende fotografer for tiden, Simon Cederquist har suksess både som kunstner og kommersiell fotograf. Alle de medvirkende fotografene skal ha utstilling såvel som holde foredrag under Trondheim fotofest. Du kan lese mer om programmet til minifotofestivalen i Trondheim på hjemmesidene til Norsk fotofagskole.

Trondheim fotofest

Trondheim fotofest ble etablert høsten 2010 av Norsk fotofagskole i Trondheim. Hovedmåler er at fotofesten skal være et viktig bidrag til den store fotointeressen i Trondheim og regionen forøvrig, men fotoentusiaster fra hele Norge deltar.

Fotofesten satser på internasjonale fotograf-ikoner, kjente nasjonale og internasjonale fotografer og arrangøren ønsker også å trekke fram unge nyetablerte som er «up and coming».

Alle fotografer som deltar har utstilling og holder foredrag for studenter og publikum. All festivalaktivitet foregår i skolens nybygde lokaler som er ca 1000 kvm.

"Neonata". Fotografi av Oliviero Toscani.

 

More from Morten M. Løberg
Stille rundt Årets bilde
Nesten ingen har kommentert Årets bilde. Da er vel alle såre fornøyd.
Read More
0 replies on “Fotofest i Trondheim”